Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Veel aandacht Pinkpop op Nederlandse tv

    De Nederlandse publieke omroep (NPO) besteedt dit weekend veel aandacht aan het muziekfestival Pinkpop. Ook jongerenzender 3FM staat in het teken van het festival.
    Jarco Kriek
    14 juni 2013
    comments 0
    Veel aandacht Pinkpop op Nederlandse tv

    De Nederlandse publieke omroep (NPO) besteedt dit weekend veel aandacht aan het muziekfestival Pinkpop. Ook jongerenzender 3FM staat in het teken van het festival in het Limburgse Landgraaf.

    3FM zendt op 14, 15 en 16 juni geheel live vanaf het festivalterrein uit. Een deel van de concerten is live via de radiozender te beluisteren. Ook worden sfeerimpressies, hoogtepunten en interviews met de artiesten uitgezonden. In de opgebouwde locatiestudio van 3FM geven enkele artiesten studio-optredens.

    Landelijke uitzending via Nederland 3

    De publieke omroep besteedt via de landelijke tv-zender Nederland 3 op zaterdag- en zondagavond aandacht aan Pinkpop. Op zaterdagavond begint het tv-programma om 22.30 en duurt tot 00.00 uur. Zondagavond staat Nederland 3 vanaf 19.30 uur geheel in het teken van Pinkpop. Op beide dagen wordt in de nacht het eerder uitgezonden tv-programma herhaald.

    Pinkpop op 101TV en Cultura24

    De publieke digitale themakanalen 101TV en Cultura24 vormen het echte verzamelpunt voor de Pinkpop-liefhebber die het muziekfestival niet persoonlijk kan bijwonen. 101TV werkt hierbij veelal samen met radiozender 3FM. Cultura24 werkt samen van 3 voor 12 van de VPRO. Op dit digitaal themakanaal zijn de meeste optredens te zien. Cultura24 begint op vrijdag 14 juni om 15.00 uur het beeldverslag. Op zaterdag 15 juni wordt om 13.00 uur begonnen. Op zondag 16 juni zijn de eerste live-beelden van Pinkpop vanaf 12.00 uur zichtbaar. De publieke omroep probeert zoveel mogelijk concerten uit te zenden. Soms is dat vanwege ontbrekende uitzendrechten en overeenkomsten met het management van de optreden artiesten niet mogelijk.
    PinkpopLandsgraafNederland 3Nederland3Cultura24Cultura 24101TV101 TVpublieke omroepNPOmuziekfestivalmuziekconcert

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview