Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Veel aandacht voor EU-referendum op BBC-zenders

    De Britse publieke omroep besteedt de komende weken op tv en radio veel aandacht aan het EU-referendum. Britten beslissen of ze in de toekomst nog lid van de Europese Unie blijven.
    Jarco Kriek
    2 juni 2016
    comments 2
    Veel aandacht voor EU-referendum op BBC-zenders

    De Britse publieke omroep besteedt de komende weken op tv en radio veel aandacht aan het EU-referendum. Britten beslissen of ze in de toekomst nog lid van de Europese Unie blijven.


    In de financiële wereld wordt dit EU-referendum angstvallig afgewacht. Veel bedrijven zien een Brexit – het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie – niet zitten. De inwoners van het Verenigd Koninkrijk zijn verdeeld. Jongeren willen onderdeel van de EU blijven, ouderen willen juist dat de EU de rug wordt toegekeerd. Op 23 juni mogen de Britten tijdens het EU-referendum hierover stemmen. De peilingen laten op dit moment een nek-aan-nek race zien.

    BBC in teken referendum

    BBC tv- en radiozenders staat de weken voor het referendum in het teken van de volksraadpleging. Vooral BBC News en BBC World News hebben speciale uitzendingen. BBC World News is in Nederland en Vlaanderen bij de meeste tv-aanbieders te bekijken. BBC News is de binnenlandse variant die alleen ongecodeerd via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost te zien is. BBC World News zendt op 16 juni een speciaal programma live vanuit Nederland uit. Op de dag van het referendum staan alle tv- en radiozenders van de BBC in het teken van de uitslag. Dan wordt duidelijk of een Brexit gaat plaatsvinden.

    BBCpublieke omroepreferenduEUEuropese UnieEU-referendumBrexitVerenigd KoninkrijkEngelandsatellietBBC NewsBBC World Newsnieuwstvtelevisieradio

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview