Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Veel banen op de tocht bij publieke omroep

    De bezuinigingen bij de publieke omroep gaan naar schatting de komende jaren rond de 600 fulltime banen kosten. Toch is het maar de vraag of er veel gedwongen ontslagen komen.
    Jan-Hein Visser
    27 september 2011
    comments 0
    Veel banen op de tocht bij publieke omroep
    De bezuinigingen bij de publieke omroep gaan naar schatting de komende jaren rond de 600 fulltime banen kosten. Toch is het maar de vraag of er veel gedwongen ontslagen komen.

    De bezuinigingen op de landelijke publieke omroep kost volgens onderzoek van Boston Consulting Group tussen de 570 tot 655 FTE's (dat staat voor Full Time Employabilities ofwel voltijdbanen). In het rapport is onderzocht heeft hoe er op de omroepbegroting kan worden bespaard. Hoeveel FTE's worden geschrapt is onder meer afhankelijk van de precieze uitwerking van fusies tussen omroepverenigingen.

    De onderzoekers gaan ervan uit dat een groot deel van de banen kan vervallen via natuurlijk verloop en het beëindigen van tijdelijke contracten en ongeveer de helft van de te vervallen FTE's kunnen nu al als 'boventallig' worden gezien volgens de conclusies van het onderzoeksbureau. De publieke omroep wordt de komende jaren getroffen door enorme bezuinigingen die worden opgelegd door het huidige kabinet.

    NPObezuinigingen

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview