1. Nieuws

  Veel belangstelling voor OLED-televisie

  Deze maand is de OLED-tv in Japan op de markt gekomen. Deze nieuwe technologie belooft beter te zijn dan de huidige plasma of LCD toestellen.
  Jan-Hein Visser
  29 november 2007
  comments 0
  Veel belangstelling voor OLED-televisie
  Sony heeft in Japan haar nieuwe OLED televisie op de markt gebracht. Volgens de Japanse economische krant Nikkei was die vrijwel direct uitverkocht. Bij OLED beeldschermen wordt er gebruik gemaakt van organische LED's, die een hoge lichtopbrengst geven bij laag stroomverbruik.
   
  De Sony XEL-1 was in 700 elektronicawinkels beschikbaar, maar er was nog maar een beperkte hoeveelheid in voorraad. Sony kan momenteel 2000 exemplaren per maand maken. Het bijzondere is dat het toestel met een beelddiagonaal van 28 centimeter beschikt over een contrastverhouding van 1.000.000:1 wat zeer helder beeld oplevert. De prijs ligt momenteel omgerekend bij ongeveer €1200.

  Al sinds 1994 wordt er aan de OLED-technologie gewerkt, maar was voor de consument tot op heden alleen verkrijgbaar in kleine formaten, zoals de schermpjes van digitale camera's. OLED displays worden gezien als de beeldschermen van de toekomst. In de displays zetten organische moleculen elektrische energie om in licht. De chemische structuur van de moleculen is bepalend voor de kleur van het licht. Groot voordeel van de OLED's is dat ze makkelijk en veelzijdig verwerkt kunnen worden, bijvoorbeeld als een buigzame folie. De nieuwe OLED schermen zijn mede daarom superplat: het display van de XEL-1 heeft een dikte van slechts 3 mm.
  OLEDSonyXEL-1

  Reacties

 1. TV-TIP Poh & Co

  Poh & Co
  24Kitchen om 19:30 uur
  Poh Ling Yeow mag dan ?slechts? tweede zijn geworden in het eerste seizoen van het razendpopulaire MasterChef Australia, deze enthousiaste stuiterbal is veruit de meest succesvolle kandidaat van de kookwedstrijd. In Poh & Co kookt ze vanuit haar eigen keuken, met ingrediënten uit eigen tuin.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Keuringsdienst van Waarde

  Keuringsdienst van Waarde
  NPO 3 om 20:25 uur
  Je ziet ze steeds vaker fier aan een touwtje hangen in supermarkt of slagerij: de droge worst. Maar er is iets vreemds aan de hand bij een aantal van die lange Zuid-Europese kiezenmoordenaars. Een witte buitenkant, een kruising tussen een poeder en een korrelige substantie. Wat is het?