1. Nieuws

  Veel belangstelling voor OLED-televisie

  Deze maand is de OLED-tv in Japan op de markt gekomen. Deze nieuwe technologie belooft beter te zijn dan de huidige plasma of LCD toestellen.
  Jan-Hein Visser
  29 november 2007
  comments 0
  Veel belangstelling voor OLED-televisie
  Sony heeft in Japan haar nieuwe OLED televisie op de markt gebracht. Volgens de Japanse economische krant Nikkei was die vrijwel direct uitverkocht. Bij OLED beeldschermen wordt er gebruik gemaakt van organische LED's, die een hoge lichtopbrengst geven bij laag stroomverbruik.
   
  De Sony XEL-1 was in 700 elektronicawinkels beschikbaar, maar er was nog maar een beperkte hoeveelheid in voorraad. Sony kan momenteel 2000 exemplaren per maand maken. Het bijzondere is dat het toestel met een beelddiagonaal van 28 centimeter beschikt over een contrastverhouding van 1.000.000:1 wat zeer helder beeld oplevert. De prijs ligt momenteel omgerekend bij ongeveer €1200.

  Al sinds 1994 wordt er aan de OLED-technologie gewerkt, maar was voor de consument tot op heden alleen verkrijgbaar in kleine formaten, zoals de schermpjes van digitale camera's. OLED displays worden gezien als de beeldschermen van de toekomst. In de displays zetten organische moleculen elektrische energie om in licht. De chemische structuur van de moleculen is bepalend voor de kleur van het licht. Groot voordeel van de OLED's is dat ze makkelijk en veelzijdig verwerkt kunnen worden, bijvoorbeeld als een buigzame folie. De nieuwe OLED schermen zijn mede daarom superplat: het display van de XEL-1 heeft een dikte van slechts 3 mm.
  OLEDSonyXEL-1

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl