1. Nieuws

  Veel kijkers en lof voor Reünie-uitzending Radio Veronica

  De uitzending van het KRO-programma De reünie waarin oud-medewerkers van zeezender Radio Veronica te zijn waren, heeft bijna twee miljoen kijkers naar Nederland 1 gelokt.
  Jarco Kriek
  24 februari 2014
  comments 5
  Veel kijkers en lof voor Reünie-uitzending Radio Veronica
  De uitzending van het KRO-programma De reünie waarin oud-medewerkers van zeezender Radio Veronica te zijn waren, heeft bijna twee miljoen kijkers naar Nederland 1 gelokt.

  Markante en bekende Veronica-persoonlijkheden als Tineke de Nooij, Lex Harding en Joost den Draaier kwamen uitgebreid aan het woord om het dagelijkse leven bij de legendarische zeezender te omschrijven. Maar het meest indrukwekkend moment was zonder twijfel het programma-onderdeel waarin Tom Mulder aan het woord kwam. Mulder kreeg tien jaar geleden een hersenbloeding. De artsen dachten dat de bekende dj nooit meer uit bed zou komen, laat staan dat hij ooit nog eens een radioprogramma kon presenteren. Tom Mulder gaf echter niet op en na een langdurige revalidatieperiode kan hij weer praten en zich met een stok voortbewegen. Hoewel Tom Mulder tot nu toe geen eigen radioprogramma meer heeft gepresenteerd, werd tijdens De reünie wel duidelijk dat zijn stem nog steeds als vanouds is.

  Sociale media

  Op de sociale media Twitter en Facebook zorgden de beelden van Tom Mulder – en de overige oud-Veronicanen – voor veel berichten. Er was vooral ook verontwaardiging dat vrijwel alle overgebleven originele programmabanden van zeezender Veronica in een garagebox in Hilversum opgeslagen zijn. Radio Veronica was in de jaren ’60 en ’70 vooruitstrevend op radiogebied en legde de basis voor de huidige manier van radio maken. De uitzending van KRO De reünie trok uiteindelijk 1.846.000 kijkers. Via de uitgesteld kijken-dienst Uitzending Gemist is het tv-programma terug te bekijken.
  Radio VeronicaDe ReünieTom MulderKROTineke de NooijLex HardingWillen van KootenJoost den DraaierzeezenderVeronicalogovormgevingrechterVereniging VeronicaSky Radio Group

  Reacties

 1. TV-TIP Vroege vogels

  Vroege vogels
  NPO 2 om 19:20 uur
  Zoektocht naar de mooiste beelden en bijzondere verhalen uit de Nederlandse natuur.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstijd van de UEFA Champions League: Borussia Dortmund Real Madrid.