1. Nieuws

  Veel kijkers en lof voor Reünie-uitzending Radio Veronica

  De uitzending van het KRO-programma De reünie waarin oud-medewerkers van zeezender Radio Veronica te zijn waren, heeft bijna twee miljoen kijkers naar Nederland 1 gelokt.
  Jarco Kriek
  24 februari 2014
  comments 5
  Veel kijkers en lof voor Reünie-uitzending Radio Veronica
  De uitzending van het KRO-programma De reünie waarin oud-medewerkers van zeezender Radio Veronica te zijn waren, heeft bijna twee miljoen kijkers naar Nederland 1 gelokt.

  Markante en bekende Veronica-persoonlijkheden als Tineke de Nooij, Lex Harding en Joost den Draaier kwamen uitgebreid aan het woord om het dagelijkse leven bij de legendarische zeezender te omschrijven. Maar het meest indrukwekkend moment was zonder twijfel het programma-onderdeel waarin Tom Mulder aan het woord kwam. Mulder kreeg tien jaar geleden een hersenbloeding. De artsen dachten dat de bekende dj nooit meer uit bed zou komen, laat staan dat hij ooit nog eens een radioprogramma kon presenteren. Tom Mulder gaf echter niet op en na een langdurige revalidatieperiode kan hij weer praten en zich met een stok voortbewegen. Hoewel Tom Mulder tot nu toe geen eigen radioprogramma meer heeft gepresenteerd, werd tijdens De reünie wel duidelijk dat zijn stem nog steeds als vanouds is.

  Sociale media

  Op de sociale media Twitter en Facebook zorgden de beelden van Tom Mulder – en de overige oud-Veronicanen – voor veel berichten. Er was vooral ook verontwaardiging dat vrijwel alle overgebleven originele programmabanden van zeezender Veronica in een garagebox in Hilversum opgeslagen zijn. Radio Veronica was in de jaren ’60 en ’70 vooruitstrevend op radiogebied en legde de basis voor de huidige manier van radio maken. De uitzending van KRO De reünie trok uiteindelijk 1.846.000 kijkers. Via de uitgesteld kijken-dienst Uitzending Gemist is het tv-programma terug te bekijken.
  Radio VeronicaDe ReünieTom MulderKROTineke de NooijLex HardingWillen van KootenJoost den DraaierzeezenderVeronicalogovormgevingrechterVereniging VeronicaSky Radio Group

  Reacties

 1. TV-TIP Het vonnis

  Het vonnis
  NPO 3 om 22:00 uur
  Na een feestelijke avond bij zijn baas thuis, rijdt Luc Segers (Koen de Bouw) met zijn gezin naar huis. Wanneer ze onderweg stoppen om te tanken en een brood te halen bij een 24/7 automaat, slaat het noodlot toe. Wanneer Luc bijkomt uit een coma ligt hij in het ziekenhuis en blijkt hij zowel zijn vrouw als zijn dochter te zijn verloren. Verantwoordelijk voor het familiedrama is junkie Kenny de Groot, die door Luc wordt herkend op foto’s. De openbaar aanklager verzekert hem dat het recht zal zegevieren, maar niets blijkt minder waar… Kenny de Groot komt vrij vanwege een simpele procedurefout, ontdekt door zijn advocaat (Veerle Baetens). Verscheurt door verdriet en onmacht, neemt Luc het recht in eigen hand. Nu staat hij in de beklaagdenbank en zal hij zich moeten meten met de rechtstaat die hem in de steek heeft gelaten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Hotel Rwanda

  Hotel Rwanda
  RTL 8 morgen om 00:45 uur
  Het waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed en kracht had zijn leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te redden. Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is hotelmanager van het luxe Hotel des Milles Collines in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu?s en Tutsi?s begin jaren ?90 biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Paul vecht ook voor zijn eigen leven en dat van zijn (Tutsi)vrouw en kinderen.

  Zappen.blog.nl