Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Verbetering ontvangst DAB+ in Zeeland en Vlaanderen

    De ontvangst van DAB+ is in diverse regio's flink verbeterd. Het gaat om betere ontvangst voor automobilisten in Zeeland en in een deel van Vlaanderen.
    Jan-Hein Visser
    17 januari 2018
    comments 0
    Verbetering ontvangst DAB+ in Zeeland en Vlaanderen
    Foto ANP

    Wie in Zeeland onderweg is tussen Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen kan nu ononderbroken naar DAB+ in de auto blijven luisteren. Het nationale publieke, commerciële en regionale pakket worden in de zes kilometer lange tunnel doorgegeven. Wel kan op het signaal net als op de FM-zenders worden ingebroken in het geval van calamiteiten of andere dringende meldingen. Daarnaast is ook het FM-zenderaanbod in de tunnel uitgebreid met BNR, Radio 10, 100% NL en zenders uit België: de klassieke zender VRT Klara en het popstation Studio Brussel.

     

    DAB+ Vlaanderen uitgebreid

    Wie vanuit Zeeland doorrijdt naar Vlaanderen kan de DAB+ nu ook in de auto voor meer zenders blijven gebruiken. In Gent is deze week voor Oost-Vlaanderen een nieuwe steunzender geactiveerd met daarop commerciële zenders waaronder Top Radio, VBRO, Joe FM en Q Music Vlaanderen. DAB+ Vlaanderen wordt binnenkort verder uitgebreid voor een betere dekking. Later dit jaar volgt bovendien de officiële landelijke lancering van DAB+ Vlaanderen.

    DAB+VlaanderenZeelandVRTRadio 10Studio BrusselSkyNPOOmroep ZeelandBNRRadio

    Reacties