Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Verkoop televisies stijgt door Ultra HD

    De verwachting is dat Ultra HD de verkoop van televisies in 2015 doet stijgen. Ook goedkopere OLED-televisies zorgen voor een stijgende verkoop.
    Jarco Kriek
    20 november 2014
    comments 6
    Verkoop televisies stijgt door Ultra HD

    De verwachting is dat Ultra HD de verkoop van televisies in 2015 doet stijgen. Ook goedkopere OLED-televisies zorgen voor een stijgende verkoop. Dat meldt Nu.nl op basis van bronnen bij Digitimes.


    De prijs van Ultra HD-televisies daalt snel. Zo kost een gebogen Samsung Ultra HD-televisie met een beeldscherm van 55 inch op dit moment nog maar rond de zeventienhonderd euro. De verwachting is dat de prijsdaling ook volgend jaar voortzet. Ook de prijs van OLED-televisies daalt in rap tempo. Dat zorgt ervoor dat marktpartijen verwachten dat er in 2015 tien procent meer televisies verkocht worden. Dat houdt in dat er volgend jaar 230 miljoen televisies verscheept worden. Zestig procent hiervan zijn van Samsung afkomstig.

    Nieuwe technieken in duurder segment

    Naast de prijsdaling van televisies met huidige technieken zijn technologische ontwikkelingen in nieuwe televisiemodellen in het duurdere segment te zien. Daarbij wordt vooral veel verwacht van de qauntum dot-techniek. Hierbij geven pixels alleen als het nodig is licht. Dat zorgt niet alleen voor een zuinigere televisie, maar ook voor een beter kleurbereik van het beeldscherm.

    Ultra HDOLEDtelevisiestelevisieSamsungLGSonyquantum dot4KLinkin ParkSESSamsungsatellietAstra1liveconcertmuziekBerlijnBerlinO2 WorldHEVCH.265

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview