Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Verkoop Ultra HD-televisie in Nederland verviervoudigd

    In steeds meer Nederlandse huiskamers wordt via een Ultra HD-televisie naar tv gekeken. De verkoop van Ultra HD-televisies is volgens marktonderzoeker GfK namelijk verviervoudigd.
    Jarco Kriek
    19 februari 2016
    comments 6
    Verkoop Ultra HD-televisie in Nederland verviervoudigd

    In steeds meer Nederlandse huiskamers wordt via een Ultra HD-televisie naar tv gekeken. De verkoop van Ultra HD-televisies is volgens marktonderzoeker GfK namelijk verviervoudigd.


    In Nederland werden er in 2015 190.000 Ultra HD-televisies verkocht. Een jaar eerder in 2014 lag dit aantal op 50.000. Het totaal aantal verkochte Ultra HD-televisie in 2013 bedroeg slechts 900. Hieruit blijkt dat de consument toekomstgericht een televisie koopt. Het content dat daadwerkelijk in Ultra HD-kwaliteit te bekijken is, kan vooralsnog als verwaarloosbaar omschreven worden. Het meeste content is via de videodienst Netflix te bekijken. Men dient hiervoor dan wel het duurste abonnement bij Netflix af te nemen om toegang tot het Ultra HD-content te krijgen. De komst van Ultra HD Blu-ray spelers in de komende maanden maakt het contentaanbod een stuk groter.

    Ruimer aanbod Ultra HD-televisies

    De stijging van de verkoop van Ultra HD-televisies wordt mede veroorzaakt door een ruimer modellenaanbod. Er zijn meer dan driehonderd modellen Ultra HD-televisies in Nederland te koop. Hiermee nadert het modellenaanbod dat van de Full HD-televisies. Ook de verkoopprijs van Ultra HD-televisies is gedaald. De verkoopstijging wordt ondersteund door grotere verkoop van curved- en OLED-televisies. GfK verwacht dat de verkoop van Ultra HD-televisies in 2016 verder toeneemt.

    Ultra HDGfKSES4KUHD1UHD 1HD+vuurwerk. voetbalAstra1Real MadridFC BarcelonaBarcelonaEl ClásicoEl ClasicoUHDAstra1voetbalongecodeerdFTAMovistar+SpanjeEuropaZiggoZiggo SportHDgratis

    Reacties

  1. TV-TIP Life After Lockup

    Life After Lockup
    TLC om 21:30 uur
    In de realityshow Love After Lockup leerden we gedetineerden kennen én hun partners, die buiten de gevangenismuren geduldig op hun geliefden wachtten (of soms ook niet). De spin-off Life After Lockup volgt de stellen als ze weer herenigd zijn, en hun leven opnieuw op proberen te bouwen. Da’s niet altijd makkelijk: hun criminele verleden blijft veel deelnemers achtervolgen, en werkgevers staan niet te springen om ex-gevangenen aan te nemen.

    TV-TIP 2Doc: Groenkijkers

    2Doc: Groenkijkers
    NPO 2 om 22:19 uur
    Waar sommigen slechts onkruid en ongedierte zien, zien anderen zeldzame insecten en woeste natuur. Als kind ergerde regisseur Sanne Rovers zich dood aan haar vader, die bij elk plantje dat hij tegenkwam stopte om het te bestuderen. Nu wil ze zélf zo naar de natuur leren kijken als haar vader. Samen duiken ze het weiland in, en tonen dat er heel veel te zien is als je maar geduldig bent en goed kijkt. Daarnaast volgt Sanne gewone Nederlanders die zich onvermoeibaar inzetten om ‘hun’ kleine stukjes natuur te beschermen.

    Interview