1. Nieuws

  VI Oranje – Studio Sportzomer 2-0

  Velen dachten dat het een toevalstreffer was dat het RTL 4-programma VI Oranje op de eerste dag de onderlinge tv-strijd met Studio Sportzomer won. Dat lijkt niet het geval te zijn.
  Jarco Kriek
  6 juni 2012
  comments 0
  VI Oranje – Studio Sportzomer 2-0
  Foto: ANP

  Velen dachten dat het een toevalstreffer was dat het RTL 4-programma VI Oranje op de eerste dag de onderlinge tv-strijd met NOS-programma Studio Sportzomer won. Dat lijkt niet het geval te zijn. Ook de tweede uitzendavond van VI Oranje het meest bekeken.

  Beide tv-programma kregen er op de tweede uitzendavond kijkers bij. Naar VI Oranje keken 829.000 (+52.000) mensen, Studio Sportzomer bleef op 763.000 (+53.000) steken. Het onderlinge verschil in aantal kijkers is wel met het door Stichting Kijkonderzoek minst te meten waarde van 1000 kijkers gedaald naar 66.000.

  Kurhaus wint van Krakau

  VI Oranje en Studio Sportzomer zijn EK discussieprogramma’s die komende weken dagelijks rond 22.30 uur op Nederland 1 en RTL 4 worden uitgezonden. NOS verzorgt het tv-programma vanuit de Poolse stad Krakau – waar het Nederlands elftal gedurende het WK is neergestreken – en RTL 4 heeft het Scheveningse Kurhaus als dagelijkse thuisbasis voor VI Oranje.

  VI Oranje heeft succesvollere start

  Nu VI Oranje op RTL 4 wordt uitgezonden heeft het een betere start van twee jaar geleden tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika toen het tv-programma voor het eerst op RTL 7 werd uitgezonden. Toen trapte VI Oranje met 300.000 kijkers af en had een kijkerspiek van 917.000 kijkers.

  VI OranjeVoetbal InternationalEK voetbalEKRTL 4SportzomerNOSStudio SportzomerScheveningenKurhausDen HaagKrakau

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:30 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Der Untergang

  Der Untergang
  BBC two morgen om 00:20 uur
  Berlijn, april 1945. Hitler (Bruno Ganz) heeft zich, met enige van zijn generalen en vertrouwelingen, verschanst in zijn Bunker onder de Rijkskanselarij. Onder hen is ook Traudl Junge, Hitlers privé secretaresse, die hem niet in de steek wil laten. Terwijl de situatie buiten escaleert - het Rode Leger rukt fors op en in de door bombardementen getekende stad spelen zich wanhopige taferelen af - ondergaat Hitler de ineenstorting van zijn Derde Rijk achter de dikke muren van de bunker.

  Zappen.blog.nl