1. Nieuws

    Viacom koopt Britse zenders Channel 5

    Het Amerikaanse mediabedrijf Viacom is voor meer dan vijfhonderd miljoen euro eigenaar van de Britse zendergroep Channel 5 geworden.
    Jarco Kriek
    11 september 2014
    comments 0
    Viacom koopt Britse zenders Channel 5
    Foto: ANP

    Het Amerikaanse mediabedrijf Viacom is voor meer dan vijfhonderd miljoen euro eigenaar van de Britse zendergroep Channel 5 geworden. De overname werd op 1 mei aangekondigd.

    De Europese Commissie heeft echter pas op 10 september goedkeuring voor de overname gegeven. Deze goedkeuring was nodig omdat Viacom een belangrijke speler op de Britse alsmede de Europese tv-markt is. Het Amerikaanse bedrijf is onder andere eigenaar van alle MTV- en Nickelodeon-zenders. Nu de overname van Channel 5 definitief is, worden de zenders uit deze zendergroep binnen het portfolio van Viacom geïntegreerd. De naam Channel 5 blijft daarbij wel een voor Viacom belangrijke merknaam op de Britse tv-markt. Viacom biedt Channel 5 ook een financiële injectie waardoor het kan investeren in creativiteit en Brits content.

    ViacomChannel 5Channel5NickelodeonMTVMTV Live HDMTV HDHDHDTVsatellietAstra1kabelZiggo

    Reacties

  1. TV-TIP Poh & Co

    Poh & Co
    24Kitchen om 19:30 uur
    Poh Ling Yeow mag dan ?slechts? tweede zijn geworden in het eerste seizoen van het razendpopulaire MasterChef Australia, deze enthousiaste stuiterbal is veruit de meest succesvolle kandidaat van de kookwedstrijd. In Poh & Co kookt ze vanuit haar eigen keuken, met ingrediënten uit eigen tuin.

    Doe mee en win!

    • *

      5X BLU-RAY GEOSTORM

      Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

    TV-TIP Keuringsdienst van Waarde

    Keuringsdienst van Waarde
    NPO 3 om 20:25 uur
    Je ziet ze steeds vaker fier aan een touwtje hangen in supermarkt of slagerij: de droge worst. Maar er is iets vreemds aan de hand bij een aantal van die lange Zuid-Europese kiezenmoordenaars. Een witte buitenkant, een kruising tussen een poeder en een korrelige substantie. Wat is het?