Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Vier jaar cel voor illegaal aanbieden tv-zenders via IPTV

    De eerste rechtszaak tegen het illegaal aanbieden van tv-zenders via IPTV heeft in Engeland tot hoge celstraffen en schadevergoedingen geleid.
    Jarco Kriek
    15 december 2016
    comments 0
    Vier jaar cel voor illegaal aanbieden tv-zenders via IPTV

    De rechtbank in Nottingham veroordeelde de hoofdverdachte tot een celstraf van vier jaar. Zijn handlanger kreeg een gevangenisstraf van twee jaar opgelegd. Beiden werden schuldig bevonden aan het onderhouden van een netwerk waarbij het via internet – het zogenaamde IPTV-sharing – mogelijk werd gemaakt om zonder officieel abonnement naar betaalzenders te kunnen kijken. De illegale abonnementen die de twee veroordeelden aan onder meer pubs en consumenten verkochten, waren veel goedkoper dan een officieel abonnement.


    Harde aanpak Premier League

    De Engelse voetbalcompetitie Premier League werd hierdoor gedupeerd en stak veel geld en moeite om de verdachten op te sporen en veroordeeld te krijgen. Nu dit het geval is, wordt verwacht dat Premier League in de toekomst meer tijd en geld gaat investeren in het oprollen van illegale tv-netwerken en de strafrechtelijke vervolging van betrokkenen. De Premier League is ook buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk actief bezig om illegaal kijken van de voetbalcompetitie te bestrijden. Het werkt hierbij nauw samen met tv-aanbieders die de uitzendrechten voor de Premier League in bezit hebben. In Nederland is Ziggo de komende jaren de bezitter van de uitzendrechten van de Premier League.

    IPTVIPTV-sharingillegaaltvtv-kijkenvoetbalPremier LeagueuitzendrechtenZiggoZiggo Sport

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview