Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Voetbal WK mag niet achter decoder

    Vandaag heeft het Europese Hof van Justitie besloten besloten dat EU lidstaten er een stokje voor mogen steken als aanbieders het WK of EK voetbal als 'betaaltelevisie' willen aanbieden.
    Jan-Hein Visser
    17 februari 2011
    comments 0
    Voetbal WK mag niet achter decoder
    Vandaag heeft het Europese Hof van Justitie besloten besloten dat EU lidstaten er een stokje voor mogen steken als aanbieders het WK of EK voetbal als 'betaaltelevisie' willen aanbieden.

    EU-lidstaten kunnen als gevolg van de uitspraak van Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg onder bepaalde voorwaarden verbieden dat wedstrijden van het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap voetbal exclusief via betaal-tv worden uitgezonden. Onder betaal-tv worden zenders verstaan zoals bijvoorbeeld Eredivisie Live of Sport-1 die middels een separaat aanvullend abonnement kunnen worden bekeken.

    Volgens het Hof zijn dergelijke kampioenschappen soms van een dermate groot belang voor de samenleving dat iedereen het recht heeft ze kosteloos te kunnen bekijken. De uitspraak van het hof heeft betrekking op situaties in het Verenigd Koninkrijk en België. Deze landen hanteren lijsten van evenementen die zij van aanzienlijk belang voor de samenleving achten en daarbij zitten ook deze evenementen.

    De wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalbond UEFA waren daartegen in het geweer gekomen, maar het EU-hof verwerpt hun beroep. Dat betekent dat partijen die voor de doorgifte rechten van deze wedstrijden bieden die dus in ieder geval voor het grote publiek beschikbaar moeten stellen ofwel laten uitzenden via landelijk beschikbare commerciële of publieke zenders.



    UEFAWKEKVoetbalFIFA

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview