Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Voice of Holland begint met applaus voor gedode grensrechter

    De door mishandeling gedode grensrechter Richard Nieuwenhuizen houdt de gemoederen in Nederland bezig. De live-uitzending van Voice of Holland begon met een minuut durend applaus.
    Jarco Kriek
    7 december 2012
    comments 0
    Voice of Holland begint met applaus voor gedode grensrechter

    De door mishandeling gedode grensrechter Richard Nieuwenhuizen houdt de gemoederen in Nederland bezig. De live-uitzending van Voice of Holland begon met een minuut durend applaus.

    De grensrechter werd vorig weekend na mishandeling op het voetbalveld enige tijd later onwel en stierf daarna. Voor de KNVB aanleiding om alle amateurwedstrijden dit weekend in Nederland af te gelasten. Het betaald voetbal begint elke wedstrijd met een minuut stilte en spelers en arbitrage dragen een rouwband. Ook in het buitenland zijn veel voetbalwedstrijden met een minuut stilte begonnen ter nagedachtenis aan de Nederlandse grensrechter van voetbalclub Buitenboys uit Almere.

    Talentenwedstrijd start met applaus

    Dagblad De Telegraaf plaatste op de voorpagina een grote foto van de mishandeling met daarboven het alleszeggend woord 'waanzin'. Ook de Nederlandse tv-wereld heeft de dood van Richard Nieuwenhuizen bij de ziel gepakt. De grootste talentenwedstrijd van Nederland The Voice of Holland begon de halve finale-uitzending van het derde seizoen met een eerbetoon aan de overleden grensrechter. Niet een minuut stilte, maar een minuut aanhoudende staand applaus van deelnemers, alle medewerkers en het publiek was indrukwekkend. Dit volgde na een statement van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé, waarbij beiden onder meer duidelijk maakten dat geweld tegen vrijwilligers niet getolereerd mag en kan worden.

    RTL 4Voice of HollandTVOHTalpaRichard NieuwenhuizengrensrechtermishandelingBuitenboysAlmerevoetbalKNVBeerbetoon

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview