Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Voice of Holland producent Talpa mediabedrijf van het jaar

    Productiebedrijf Talpa is op het Nationale Omroepcongres uitgeroepen tot het mediabedrijf van het jaar 2011. Talpa is eigendoom van mediatycoon John de Mol en onder meer producent van The Voice of Holland.
    Jarco Kriek
    29 september 2011
    comments 0
    Voice of Holland producent Talpa mediabedrijf van het jaar

    Productiebedrijf Talpa is op het Nationale Omroepcongres uitgeroepen tot het mediabedrijf van het jaar 2011. Talpa is eigendoom van mediatycoon John de Mol en onder meer producent van The Voice of Holland.

    Talpa had in de strijd om het mediabedrijf van 2011 onder meer concurrentie van mediabedrijf RTL Nederland. In Hilversum werd echter vandaag bekend gemaakt dat Talpa het meest succesvolle mediabedrijf van Nederland is geworden. Een vakjury liet bij het eindoordeel meewegen dat Talpa dit jaar een explosieve groei naar vierhonderd medewerkers heeft doorgemaakt. Ook de overname van de Nederlandse tak van SBS Broadcasting – dat Talpa samen met Sanoma deed – was in het eindoordeel van de jury van positief belang. In het eindoordeel stelde de vakjury: "Dappere en succesvolle keuzes in producties en de blijvende internationale successen zijn voorbeelden van een turbulent maar succesvol jaar voor Talpa.”

    Eén van de grotere successen – zowel nationaal en internationaal – van Talpa is de talentenjachtshow The Voice of Holland. Na een groot succes op de Nederlandse televisiemarkt wist Talpa het programmaformat ook succesvol naar de Amerikaanse televisiemarkt te vertalen. In Nederland startte verleden week het tweede seizoen van The Voice of Holland met meer dan 3 miljoen kijkers bij de eerste aflevering. De komende maanden wordt het programmaformat wereldwijd in meerdere landen gelanceerd.

    Talpamediabedrijf 2011Nationaal OmroepcongresJohn de MolSBS NederlandSanomaRTL NederlandThe Voice of Holland

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview