Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Voorstel om BBC Worldwide en Channel 4 te laten fuseren

    Er gaan in Groot-Britannië steeds meer stemmen op om Channel 4 te laten fuseren met BBC Worldwide. Dit is een opmerkelijk idee maar wellicht ook noodzakelijk.
    Jan-Hein Visser
    16 december 2008
    comments 0
    Voorstel om BBC Worldwide en Channel 4 te laten fuseren
    De Britse zender Channel 4 heeft het moeilijk want de zender heeft in de toekomst 100 miljoen Britse pond extra per jaar nodig. Een oplossing kan zijn om 4 Worldwide te creëren. Tot deze opmerkelijke conclusie komen de media-autoriteiten in het land.

    Channel 4 is in het verleden opgezet als alternatief op de BBC (daarnaast was er het regionale ITV netwerk) om competitie te bevorderen. De zender is een public service ofwel zendt uit met een publieke licentie. Wel mag het commerciële doelstellingen hebben zoals uitzenden van reclame.

    Intussen heeft Channel 4 het moeilijk want de digitalisering kost ze veel geld en de zender krijgt daarvoor geen publieke gelden, zoals de BBC ze wel krijgt. Om ervoor te zorgen dat Channel 4 hun 'public service' programma's, en daarmee de kwaliteit, de komende 5 jaar behoudt, wordt nu een fusie met BBC Worldwide onderzocht.

    BBC Worldwide is de commerciële tak van de BBC en er wordt gedacht dat de omroepen samen een enorme winst zouden kunnen behalen waarbij programma's en techniek onder één dak komen. Bij de BBC is men over het idee nog erg voorzichtig al zou een fusie ook kunnen voorkomen dat Channel 4 publieke gelden nodig gaat hebben die nu naar de BBC gaan.


    Channel 4BBC Worldwide

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview