1. Nieuws

  Voorzitter Vereniging Commerciële Radio overleden

  In de ochtend van 30 maart 2011 is Martin Banga na een periode van gezondheidsklachten overleden. Banga was de afgelopen 16 jaar directielid van Sky Radio Group en Voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR).
  Jan-Hein Visser
  31 maart 2011
  comments 0
  Voorzitter Vereniging Commerciële Radio overleden
  In de ochtend van 30 maart 2011 is Martin Banga overleden. Hij had al enige tijd gezondheidsklachten. Martin Banga was de afgelopen 16 jaar directielid van Sky Radio Group en Voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR). Namens de directie van Sky Radio Group laat CEO Ab Trik weten met verslagenheid kennis te hebben genomen van het plotselinge overlijden van Martin.

  In 1996 werd Banga aangesteld als directeur Public & Legal Affairs van Sky Radio Group. Hij was in deze functie, en later als voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR), hoofdpersoon en voortrekker bij de legalisering en professionalisering van commerciële radio in Nederland. Banga speelde een grote rol bij het binnenhalen van de commerciële Fm-kabels van Sky Radio, waarbij het ook Radio Veronica inlijfde.

  Ook recent boekte Banga, die nog geen 61 jaar oud werd, nog succes met het verlengen van de FM-kavels. Hij zette zich er vooral voor in dat de commerciële zenders hiervoor niet meer zulke hoge vergoedingen voor zouden moeten betalen. Ook was Banga vaak te horen waar het ging om kritiek of onenigheid over het voortrekken van publieke (gesubsidieerde) zenders door die bijvoorbeeld almaar meer FM-frequenties toe te kennen ten koste van commerciële omroepen.

  Reacties

 1. TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Chantal blijft slapen

  Chantal blijft slapen
  RTL 4 om 20:29 uur
  Chantal gaat langs bij Martijn Krabbé. Chantal ziet hem onder meer aan het werk bij de opnames van 'The Voice of Holland'. Ook logeert Chantal bij Ferry Doedens, die niet vies is van een risicovol avontuurtje.

  Zappen.blog.nl