1. Nieuws

  Voorzitter Vereniging Commerciële Radio overleden

  In de ochtend van 30 maart 2011 is Martin Banga na een periode van gezondheidsklachten overleden. Banga was de afgelopen 16 jaar directielid van Sky Radio Group en Voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR).
  Jan-Hein Visser
  31 maart 2011
  comments 0
  Voorzitter Vereniging Commerciële Radio overleden
  In de ochtend van 30 maart 2011 is Martin Banga overleden. Hij had al enige tijd gezondheidsklachten. Martin Banga was de afgelopen 16 jaar directielid van Sky Radio Group en Voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR). Namens de directie van Sky Radio Group laat CEO Ab Trik weten met verslagenheid kennis te hebben genomen van het plotselinge overlijden van Martin.

  In 1996 werd Banga aangesteld als directeur Public & Legal Affairs van Sky Radio Group. Hij was in deze functie, en later als voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR), hoofdpersoon en voortrekker bij de legalisering en professionalisering van commerciële radio in Nederland. Banga speelde een grote rol bij het binnenhalen van de commerciële Fm-kabels van Sky Radio, waarbij het ook Radio Veronica inlijfde.

  Ook recent boekte Banga, die nog geen 61 jaar oud werd, nog succes met het verlengen van de FM-kavels. Hij zette zich er vooral voor in dat de commerciële zenders hiervoor niet meer zulke hoge vergoedingen voor zouden moeten betalen. Ook was Banga vaak te horen waar het ging om kritiek of onenigheid over het voortrekken van publieke (gesubsidieerde) zenders door die bijvoorbeeld almaar meer FM-frequenties toe te kennen ten koste van commerciële omroepen.

  Reacties

 1. TV-TIP Alleen op de wereld

  Alleen op de wereld
  NPO 3 om 18:00 uur
  Remi is een vondeling, maar verder is hij een gewone jongen die wordt opgevoed door Betty. Als hij elf jaar is komt zijn pleegvader Jerome eindelijk thuis. Maar is Jerome wel zo blij met Remi?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van de UEFA Champions League: PSV - FC Rostov.

  Zappen.blog.nl