Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    VRT wil Canvas en Ketnet graag ontkoppelen

    De Vlaamse publieke omroep VRT zou graag zien dat Ketnet een eigen zender wordt en dat er dus een derde net bij komt. Al lange tijd is het 2e Vlaamse net opgedeeld in Ketnet en Canvas.
    Jan-Hein Visser
    2 oktober 2010
    comments 0
    VRT wil Canvas en Ketnet graag ontkoppelen
    De Vlaamse publieke omroep VRT zou graag zien dat Ketnet een eigen zender wordt en dat er dus een derde net bij komt. Al lange tijd is het 2e Vlaamse net opgedeeld in Ketnet en Canvas. De VRT wil graag budget voor opsplitsen van die programma's maar dat zal nog geen gemakkelijke opgave worden.

    Omdat Ketnet steeds meer onder druk komt van commerciële kinderzenders zoals VTM Kzoom, vindt de VRT het van groot belang om net als de concurrentie ook vrijwel de hele dag te kunnen uitzenden. De VRT heeft al extra aanbod van Ketnet via interactieve kabel-tv en een aparte website onder de noemer Videozone.

    Door de splitsing zou ook Canvas meer ruimte krijgen om zijn generalistische opdracht uit te voeren met meer ruimte voor documentaires, drama, cultuur, quiz en humor. Een opsplitsing zou wellicht gevolgen hebben voor Nederlandse kijkers omdat die de kinderprogramma's via analoge kabel en Digitenne dan niet zonder meer zouden kunnen ontvangen.

    Op dit moment heeft Ketnet in België overigens al een eigen extra kanaal onder de noemer Ketnet+, dat regelmatig uitzendt via DVB-T en digitale aanbieders Telenet en Belgacom. Dit signaal is echter via de satelliet nog niet te ontvangen evenmin in Nederland (tenzij voor wie de Vlaamse DVB-T multiplex kan ontvangen). Een volwaardige zender is Ketnet+ echter ook nog lang niet omdat er maar een paar uur per dag maximaal wordt uitgezonden.




    VRTKetnetCanvasKetnet+

    Reacties

  1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

    Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

    TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

    Corsokoorts in Sint Jansklooster
    SBS6 om 20:30 uur
    Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

    Interview