Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Winter van 63 bij Andere Tijden en op BBC2

    Nederland heeft te maken met een langdurige winterse periode, zoals die de laatste jaren weinig voorkomt. Andere Tijden en BBC 2 herinneren de winter van '63.
    Jan-Hein Visser
    16 januari 2013
    comments 0
    Winter van 63 bij Andere Tijden en op BBC2
    Nederland heeft te maken met een langdurige winterse periode, zoals die de laatste jaren weinig voorkomt. Andere Tijden en BBC 2 herinneren de winter van '63.

    De winter van 1963 was de meest extreme die velen zich herinneren. Onder regie van een tot 1045 hPa aanzwellend Scandinavische hogedrukgebied kwam het een dag voor de tocht der tochten wederom tot felle winterkou. In De Bilt werd het overdag niet warmer dan -7,1º en rond middernacht (de zogeheten Elfstedennacht) was het -14,7º op het KNMI (Bron JanVissersweer).

    De big freeze van 1963

    Andere Tijden Sport heeft woensdagavond (en later terug te bekijken via Uitzending Gemist) om 21.25 op Nederland 2 de uitzending gewijd aan de beruchte en beroemde Elfstedentocht van 1963. Ook aan de andere kant van de Noordzee was er op dat moment sprake van extreme koude. BBC 2 brengt hierover zaterdag 19 januari om 18.30 uur de documentaire The big freeze 1963.
    WinterBig Freeze1963ElfstedentochtAndere TijdenBBC 2

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview