1. Nieuws

  WK voetbal in Brazilië in Ultra HD

  Drie wedstrijden van het WK voetbal 2014 worden in Ultra HD-kwaliteit opgenomen Dat hebben de Wereldvoetbalbond FIFA en de Japanse elektronicafabrikant Sony met elkaar afgesproken.
  Jarco Kriek
  3 april 2014
  comments 3
  WK voetbal in Brazilië in Ultra HD
  Foto: ANP

  Drie wedstrijden van het WK voetbal 2014 worden in Ultra HD-kwaliteit opgenomen. Dat hebben de Wereldvoetbalbond FIFA en de Japanse elektronicafabrikant Sony met elkaar afgesproken.

  Het WK voetbal wordt komende zomer in Brazilië gespeeld. Ook het Nederlands Elftal doet mee. Of Oranje daadwerkelijk in de best mogelijke kwaliteit op het televisiescherm wordt getoond, hangt van de prestaties af. FIFA en Sony hebben een overeenkomst gesloten dat één achtste finale, één kwartfinale en een finale in Ultra HD wordt opgenomen. Ook wordt er een speciale Ultra HD-film met hoogtepunten van het gehele WK voetbal gemaakt. Sony levert bij de drie voetbalwedstrijden de Ultra HD-camera’s.

  Ultra HD promoten

  De WK-voetbalwedstrijden worden in 4K Ultra HD met een beeldresolutie van 3840 x 2160 pixels opgenomen. Sony wil het belangrijkste mondiale voetbalevenement aangrijpen om Ultra HD te promoten. Nu steeds meer Ultra HD-televisies tegen meer betaalbare prijzen in de winkels komen, is het belangrijk dat er voldoende content beschikbaar is om op deze televisie te bekijken. Naast enkele demokanalen op de satelliet en content dat via internet naar de televisie gestreamd kan worden, is er op dit moment weinig Ultra HD-content beschikbaar.

  Live of opgenomen?

  Het is nog niet bekend of de WK-wedstrijden die in Ultra HD worden geregisseerd live te bekijken zijn. Eerder bij de introductie van HDTV waren de eerste voetbalwedstrijden in enkele bioscopen in Nederland te bekijken. Mogelijk dat de wedstrijden op een later tijdstip via streamingdiensten beschikbaar komen.

  Ultra HDUHDTVFIFASonyHEVCH.265H.264WK Voetbal 2014BraziliëNLkabelkabelZiggoUPCRio de JaneiroOlympische SpelenSonyHaierLGToshiba

  Reacties

 1. TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Murder at 1600

  Murder at 1600
  SBS9 om 20:30 uur
  De vrouw blijkt een medewerkster van de president te zijn en Regis wil de zaak tot op de bodem uitzoeken. Dat is praktisch onmogelijk, want de overheidsdienst overvleugeld Regis' bevoegdheden en de bekende doofpot staat al klaar. Regis weet de hulp los te peuteren van regerings-ambtenaar Nina Chance (Diane Lane), die de opdracht heeft gekregen het onderzoek 'geruisloos' te laten verlopen. Samen komen ze erachter dat de moord slechts een kleine schakel is in een politiek complot.

  Zappen.blog.nl