1. Nieuws

  WK voetbal in Brazilië in Ultra HD

  Drie wedstrijden van het WK voetbal 2014 worden in Ultra HD-kwaliteit opgenomen Dat hebben de Wereldvoetbalbond FIFA en de Japanse elektronicafabrikant Sony met elkaar afgesproken.
  Jarco Kriek
  3 april 2014
  comments 3
  WK voetbal in Brazilië in Ultra HD
  Foto: ANP

  Drie wedstrijden van het WK voetbal 2014 worden in Ultra HD-kwaliteit opgenomen. Dat hebben de Wereldvoetbalbond FIFA en de Japanse elektronicafabrikant Sony met elkaar afgesproken.

  Het WK voetbal wordt komende zomer in Brazilië gespeeld. Ook het Nederlands Elftal doet mee. Of Oranje daadwerkelijk in de best mogelijke kwaliteit op het televisiescherm wordt getoond, hangt van de prestaties af. FIFA en Sony hebben een overeenkomst gesloten dat één achtste finale, één kwartfinale en een finale in Ultra HD wordt opgenomen. Ook wordt er een speciale Ultra HD-film met hoogtepunten van het gehele WK voetbal gemaakt. Sony levert bij de drie voetbalwedstrijden de Ultra HD-camera’s.

  Ultra HD promoten

  De WK-voetbalwedstrijden worden in 4K Ultra HD met een beeldresolutie van 3840 x 2160 pixels opgenomen. Sony wil het belangrijkste mondiale voetbalevenement aangrijpen om Ultra HD te promoten. Nu steeds meer Ultra HD-televisies tegen meer betaalbare prijzen in de winkels komen, is het belangrijk dat er voldoende content beschikbaar is om op deze televisie te bekijken. Naast enkele demokanalen op de satelliet en content dat via internet naar de televisie gestreamd kan worden, is er op dit moment weinig Ultra HD-content beschikbaar.

  Live of opgenomen?

  Het is nog niet bekend of de WK-wedstrijden die in Ultra HD worden geregisseerd live te bekijken zijn. Eerder bij de introductie van HDTV waren de eerste voetbalwedstrijden in enkele bioscopen in Nederland te bekijken. Mogelijk dat de wedstrijden op een later tijdstip via streamingdiensten beschikbaar komen.

  Ultra HDUHDTVFIFASonyHEVCH.265H.264WK Voetbal 2014BraziliëNLkabelkabelZiggoUPCRio de JaneiroOlympische SpelenSonyHaierLGToshiba

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl