1. Nieuws

  WK voetbal kost NOS 2 ½ miljoen euro

  De totale kosten voor het uitzenden van het WK voetbal nemen voor de NOS ongeveer 2,5 miljoen euro in beslag. Wanneer Nederland de finale niet haalt vallen deze kosten lager uit.
  Jarco Kriek
  25 juni 2010
  comments 0
  WK voetbal kost NOS 2 ½ miljoen euro

  Het WK voetbal kost de NOS ongeveer 2 ½ miljoen euro. Dat heeft dagblad Het Parool becijferd. Daarbij kan gesteld worden dat de kosten voor de NOS goedkoper uitvallen als Nederland eerder op het voetbalfestijn wordt uitgeschakeld. Er is al enige tijd een discussie over de kosten van de televisieregistratie.

  Het variabele deel van de uitzendkosten heeft vooral te maken met het feit dat de NOS stopt met het WK Journaal en het avondprogramma Studio Sportzomer dat vanuit Zuid Afrika direct wordt verhuist naar Hilversum als het Nederlands Elftal wordt uitgeschakeld. Overigens is er al enige tijd roering over het programma Studio Sportzomer dat volgens diverse Nederlanders ook net zo goed vanuit Hilversum gepresenteerd had kunnen worden. Vooral het overvliegen van gasten voor dit avondprogramma kost de NOS volgens hen teveel. Onder de critici bevindt zich ook Johan Derksen. Deze maakt samen met Wilfred Gene en Rene van der Gijp op hetzelfde tijdslot als Studio Sportzomer een concurrerend WK-praatprogramma, VI Oranje, op de commerciële televisiezender RTL 7. De afgelopen week liet Derksen weten van de sponsoren van dit programma ook de aanbieding te hebben gehad om het programma vanuit Zuid Afrika te maken maar bedankte voor het aanbod omdat de toegevoegde waarde in vergelijk met de extra kosten te gering was.

  De NOS maakt 250 euro televisie rondom het WK voetbal in Zuid Afrika. Uitgaande van een budget van 2 ½ miljoen euro betekent dit dat een uur WK voetbal op Nederland1 de NOS 10.000 euro kost. Daar staat wel tegenover dat via de STER ook meer reclamegeld wordt binnengehaald. Zo betalen adverteerders tot meer dan 100.000 euro voor een 30 seconde durende commercial rond de finale van het WK voetbal.


  NOSWK voetbalHDTV

  Reacties

 1. TV-TIP Ex on the Beach

  Ex on the Beach
  MTV om 20:00 uur
  Wat gebeurt er als je acht single guys en girls dropped op een paradijselijk eiland voor een vakantie vol zon, zee, strand en seks? Heerlijk! Maar zo simpel is het niet. MTV haalt namelijk één voor één de exen terug...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund

  UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund
  Veronica om 20:00 uur
  Live de westrijd van UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund.

  Zappen.blog.nl