1. Nieuws

  WK voetbal kost NOS 2 ½ miljoen euro

  De totale kosten voor het uitzenden van het WK voetbal nemen voor de NOS ongeveer 2,5 miljoen euro in beslag. Wanneer Nederland de finale niet haalt vallen deze kosten lager uit.
  Jarco Kriek
  25 juni 2010
  comments 0
  WK voetbal kost NOS 2 ½ miljoen euro

  Het WK voetbal kost de NOS ongeveer 2 ½ miljoen euro. Dat heeft dagblad Het Parool becijferd. Daarbij kan gesteld worden dat de kosten voor de NOS goedkoper uitvallen als Nederland eerder op het voetbalfestijn wordt uitgeschakeld. Er is al enige tijd een discussie over de kosten van de televisieregistratie.

  Het variabele deel van de uitzendkosten heeft vooral te maken met het feit dat de NOS stopt met het WK Journaal en het avondprogramma Studio Sportzomer dat vanuit Zuid Afrika direct wordt verhuist naar Hilversum als het Nederlands Elftal wordt uitgeschakeld. Overigens is er al enige tijd roering over het programma Studio Sportzomer dat volgens diverse Nederlanders ook net zo goed vanuit Hilversum gepresenteerd had kunnen worden. Vooral het overvliegen van gasten voor dit avondprogramma kost de NOS volgens hen teveel. Onder de critici bevindt zich ook Johan Derksen. Deze maakt samen met Wilfred Gene en Rene van der Gijp op hetzelfde tijdslot als Studio Sportzomer een concurrerend WK-praatprogramma, VI Oranje, op de commerciële televisiezender RTL 7. De afgelopen week liet Derksen weten van de sponsoren van dit programma ook de aanbieding te hebben gehad om het programma vanuit Zuid Afrika te maken maar bedankte voor het aanbod omdat de toegevoegde waarde in vergelijk met de extra kosten te gering was.

  De NOS maakt 250 euro televisie rondom het WK voetbal in Zuid Afrika. Uitgaande van een budget van 2 ½ miljoen euro betekent dit dat een uur WK voetbal op Nederland1 de NOS 10.000 euro kost. Daar staat wel tegenover dat via de STER ook meer reclamegeld wordt binnengehaald. Zo betalen adverteerders tot meer dan 100.000 euro voor een 30 seconde durende commercial rond de finale van het WK voetbal.


  NOSWK voetbalHDTV

  Reacties

 1. TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: The Rise of Cobra

  G.I. Joe: The Rise of Cobra
  RTL 7 om 20:30 uur
  Van de Egyptische woestijn tot diep onder ijskappen van de pool, gaat het elite G.I. Joe team met futuristische spionage en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte wapenhandelaar Destro en de steeds gevaarlijker wordende organisatie Cobra om de wereld te redden van totale chaos.

  Zappen.blog.nl