1. Nieuws

  WK voetbal op Curaçao in beste kwaliteit via Nederland 1

  Aanbieders TDS en Flow die onder meer op Curaçao digitale televisie bieden, moeten vanwege uitzendrechten Amerikaanse zenders op zwart zetten tijdens het WK. De Nederlandse niet.
  Jan-Hein Visser
  12 juni 2014
  comments 3
  WK voetbal op Curaçao in beste kwaliteit via Nederland 1
  Aanbieders TDS en Flow die onder meer op Curaçao digitale televisie bieden, moeten vanwege uitzendrechten van FIFA Amerikaanse zenders op zwart zetten tijdens het WK. De Nederlandse niet.

  Zowel TDS als Flow die op diverse eilanden digitale televisie via de kabel en/of glasvezel aanbieden, hebben hun kijkers gewaarschuwd dat ze gedwongen zijn om de doorgifte van de Noord-Amerikaanse versie van ESPN en de zender ABC tijdelijk te blokkeren wanneer er WK-voetbalwedstrijden op worden uitgezonden. Het alternatief waar op wordt gewezen, is TeleCuracao, dat alle uitzendrechten heeft. De beeldkwaliteit en het commentaar op deze zender kunnen op veel negatieve kritiek rekenen na de eerste wedstrijd donderdagavond. TeleCuaraco ligt onder vuur op de social media.

  Nederland 1 wel te bekijken

  TDS en Flow melden op hun homepage niet dat het WK-voetbal juist ook via Nederland 1 is te bekijken. Nederland 1, 2 en 3 worden op onder meer Curaçao en Bonaire ook doorgegeven. De beeldkwaliteit van het voetbal is, ondanks dat Nederland 1 er niet in HD is, volgens kijkers op het eiland bij TDS veel beter dan die van TeleCuraçao, ondanks dat het signaal van Nederland 1 in tegenstelling tot de omroep van het eiland zelf een enorme afstand aflegt. Kijkers die Nederland 1 in het Caribisch gebied kunnen ontvangen, valt daarom aan te raden vrijdag die zender op te zoeken voor een betere kwaliteit. Vanaf 14.40 uur lokale tijd is de wedstrijd Nederland-Spanje te volgen.
  WKFifaABCESPNTeleCuracaoCuracaoNederland 1FlowTDSBonaireuitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP La Famiglia

  La Famiglia
  NPO 1 om 20:30 uur
  De familie Esposito runt een gezellig Italiaans restaurant in Lingedijk. Alhoewel een oerhollands dorp, worden hier de zaken op zijn Italiaans geregeld.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Chicago

  Chicago
  RTL 8 om 20:31 uur
  Velma Kelly (Jones) is de ster van The Cotton Club tot ze haar vent met haar zus betrapt en ze allebei vermoord. Roxie Hart (Zelweger) is een onbeduidend blondje in een saai huwelijk tot ze haar minnaar doodschiet. Velma en Roxie draaien de bak in en huren advocaat Billy Flynn (Gere) om ze daar uit te halen. Dat leidt tot een fikse concurrentiestrijd achter de tralies.

  Zappen.blog.nl