1. Nieuws

  WK voetbal op Curaçao in beste kwaliteit via Nederland 1

  Aanbieders TDS en Flow die onder meer op Curaçao digitale televisie bieden, moeten vanwege uitzendrechten Amerikaanse zenders op zwart zetten tijdens het WK. De Nederlandse niet.
  Jan-Hein Visser
  12 juni 2014
  comments 3
  WK voetbal op Curaçao in beste kwaliteit via Nederland 1
  Aanbieders TDS en Flow die onder meer op Curaçao digitale televisie bieden, moeten vanwege uitzendrechten van FIFA Amerikaanse zenders op zwart zetten tijdens het WK. De Nederlandse niet.

  Zowel TDS als Flow die op diverse eilanden digitale televisie via de kabel en/of glasvezel aanbieden, hebben hun kijkers gewaarschuwd dat ze gedwongen zijn om de doorgifte van de Noord-Amerikaanse versie van ESPN en de zender ABC tijdelijk te blokkeren wanneer er WK-voetbalwedstrijden op worden uitgezonden. Het alternatief waar op wordt gewezen, is TeleCuracao, dat alle uitzendrechten heeft. De beeldkwaliteit en het commentaar op deze zender kunnen op veel negatieve kritiek rekenen na de eerste wedstrijd donderdagavond. TeleCuaraco ligt onder vuur op de social media.

  Nederland 1 wel te bekijken

  TDS en Flow melden op hun homepage niet dat het WK-voetbal juist ook via Nederland 1 is te bekijken. Nederland 1, 2 en 3 worden op onder meer Curaçao en Bonaire ook doorgegeven. De beeldkwaliteit van het voetbal is, ondanks dat Nederland 1 er niet in HD is, volgens kijkers op het eiland bij TDS veel beter dan die van TeleCuraçao, ondanks dat het signaal van Nederland 1 in tegenstelling tot de omroep van het eiland zelf een enorme afstand aflegt. Kijkers die Nederland 1 in het Caribisch gebied kunnen ontvangen, valt daarom aan te raden vrijdag die zender op te zoeken voor een betere kwaliteit. Vanaf 14.40 uur lokale tijd is de wedstrijd Nederland-Spanje te volgen.
  WKFifaABCESPNTeleCuracaoCuracaoNederland 1FlowTDSBonaireuitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl