1. Nieuws

  WK voetbal op Curaçao in beste kwaliteit via Nederland 1

  Aanbieders TDS en Flow die onder meer op Curaçao digitale televisie bieden, moeten vanwege uitzendrechten Amerikaanse zenders op zwart zetten tijdens het WK. De Nederlandse niet.
  Jan-Hein Visser
  12 juni 2014
  comments 3
  WK voetbal op Curaçao in beste kwaliteit via Nederland 1
  Aanbieders TDS en Flow die onder meer op Curaçao digitale televisie bieden, moeten vanwege uitzendrechten van FIFA Amerikaanse zenders op zwart zetten tijdens het WK. De Nederlandse niet.

  Zowel TDS als Flow die op diverse eilanden digitale televisie via de kabel en/of glasvezel aanbieden, hebben hun kijkers gewaarschuwd dat ze gedwongen zijn om de doorgifte van de Noord-Amerikaanse versie van ESPN en de zender ABC tijdelijk te blokkeren wanneer er WK-voetbalwedstrijden op worden uitgezonden. Het alternatief waar op wordt gewezen, is TeleCuracao, dat alle uitzendrechten heeft. De beeldkwaliteit en het commentaar op deze zender kunnen op veel negatieve kritiek rekenen na de eerste wedstrijd donderdagavond. TeleCuaraco ligt onder vuur op de social media.

  Nederland 1 wel te bekijken

  TDS en Flow melden op hun homepage niet dat het WK-voetbal juist ook via Nederland 1 is te bekijken. Nederland 1, 2 en 3 worden op onder meer Curaçao en Bonaire ook doorgegeven. De beeldkwaliteit van het voetbal is, ondanks dat Nederland 1 er niet in HD is, volgens kijkers op het eiland bij TDS veel beter dan die van TeleCuraçao, ondanks dat het signaal van Nederland 1 in tegenstelling tot de omroep van het eiland zelf een enorme afstand aflegt. Kijkers die Nederland 1 in het Caribisch gebied kunnen ontvangen, valt daarom aan te raden vrijdag die zender op te zoeken voor een betere kwaliteit. Vanaf 14.40 uur lokale tijd is de wedstrijd Nederland-Spanje te volgen.
  WKFifaABCESPNTeleCuracaoCuracaoNederland 1FlowTDSBonaireuitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Alleen op de wereld

  Alleen op de wereld
  NPO 3 om 18:00 uur
  Remi is een vondeling, maar verder is hij een gewone jongen die wordt opgevoed door Betty. Als hij elf jaar is komt zijn pleegvader Jerome eindelijk thuis. Maar is Jerome wel zo blij met Remi?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van de UEFA Champions League: PSV - FC Rostov.

  Zappen.blog.nl