1. Nieuws

  WK wedstrijd Nederland – Denemarken was toch in 3D te zien

  De 3D-kijker in Nederland had gisteren toch nog naar Nederland - Denemarken in 3D kunnen kijken. Onverwacht was een ongecodeerde 3D-feed van deze WK-wedstrijd op de satelliet beschikbaar.
  Jarco Kriek
  15 juni 2010
  comments 0
  WK wedstrijd Nederland – Denemarken was toch in 3D te zien

  De satellietkijker die verder kijkt dan zijn neus lang is en ook nog eens in bezit is van een 3D-televisie kon gisteren toch in 3D kijken naar de WK voetbalwedstrijd Nederland – Denemarken. De gehele wedstrijd was ongecodeerd via de satelliet te ontvangen.

  De Nederlandse televisieaanbieders Ziggo en UPC waren langere tijd met de NOS in onderhandeling over WK voetbalwedstrijden in 3D. Uiteindelijk werd door rechtenhoudende NOS de stekker uit 3D getrokken omdat vooral de extra kosten voor de uitzendrechten voor 3D wedstrijden, 40.000 euro per wedstrijd, te duur werd bevonden. Dit vooral gezien tegenover het aantal mensen dat op dit moment in Nederland een 3D-televisie in de huiskamer heeft staan. Mocht de bezitter dan deze 3D-televisie satellietontvangst gebruiken voor aanvoer van televisiezenders had deze blij verrast kunnen worden door een ongecodeerde worldfeed van HBS, de FIFA host-broadcoaster tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika, op de Eutelsat W2A satelliet op 10 graden oost.

  De verwachting is dat gedurende het gehele voetbaltoernooi diverse van deze feeds ongecodeerd via de satelliet te ontvangen zijn. Nadeel is echter wel dat men zelf moet gaan zoeken naar de goede satelliet, uitzendfrequentie en daarbij behorende parameters. Hiervoor kan men ook van internet gebruik maken. Er zijn diverse forums waar zogenaamde feedhunters alle bevindingen snel melden. Eén van de meest bekendere hiervan is Sat Benelux (http://www.sat-benelux.nl).

  Een belangrijke andere aanvoer van 3D-beelden vanuit Zuid-Afrika naar Europa is de onlangs gelanceerde Astra 3B satelliet. Vanaf de WK is deze satelliet operationeel op 23,5 graden oost. Voor vrijwel alle Nederlandse satellietkijkers is deze aanvoer echter niet te ontvangen. Hierbij wordt namelijk gebruik gemaakt van transponders in het Ka frequentiespectrum. Om deze te kunnen ontvangen moet men een speciale LNB gebruiken die in Europa niet in de winkels te koop is. Daarnaast is deze LNB alleen voor professioneel gebruik bestemd en daardoor erg prijzig.


  WK voetbalWK 20103DZiggoNOSUPCAstra 3BEutelsat W2A

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl