1. Nieuws

  WK wedstrijd Nederland – Denemarken was toch in 3D te zien

  De 3D-kijker in Nederland had gisteren toch nog naar Nederland - Denemarken in 3D kunnen kijken. Onverwacht was een ongecodeerde 3D-feed van deze WK-wedstrijd op de satelliet beschikbaar.
  Jarco Kriek
  15 juni 2010
  comments 0
  WK wedstrijd Nederland – Denemarken was toch in 3D te zien

  De satellietkijker die verder kijkt dan zijn neus lang is en ook nog eens in bezit is van een 3D-televisie kon gisteren toch in 3D kijken naar de WK voetbalwedstrijd Nederland – Denemarken. De gehele wedstrijd was ongecodeerd via de satelliet te ontvangen.

  De Nederlandse televisieaanbieders Ziggo en UPC waren langere tijd met de NOS in onderhandeling over WK voetbalwedstrijden in 3D. Uiteindelijk werd door rechtenhoudende NOS de stekker uit 3D getrokken omdat vooral de extra kosten voor de uitzendrechten voor 3D wedstrijden, 40.000 euro per wedstrijd, te duur werd bevonden. Dit vooral gezien tegenover het aantal mensen dat op dit moment in Nederland een 3D-televisie in de huiskamer heeft staan. Mocht de bezitter dan deze 3D-televisie satellietontvangst gebruiken voor aanvoer van televisiezenders had deze blij verrast kunnen worden door een ongecodeerde worldfeed van HBS, de FIFA host-broadcoaster tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika, op de Eutelsat W2A satelliet op 10 graden oost.

  De verwachting is dat gedurende het gehele voetbaltoernooi diverse van deze feeds ongecodeerd via de satelliet te ontvangen zijn. Nadeel is echter wel dat men zelf moet gaan zoeken naar de goede satelliet, uitzendfrequentie en daarbij behorende parameters. Hiervoor kan men ook van internet gebruik maken. Er zijn diverse forums waar zogenaamde feedhunters alle bevindingen snel melden. Eén van de meest bekendere hiervan is Sat Benelux (http://www.sat-benelux.nl).

  Een belangrijke andere aanvoer van 3D-beelden vanuit Zuid-Afrika naar Europa is de onlangs gelanceerde Astra 3B satelliet. Vanaf de WK is deze satelliet operationeel op 23,5 graden oost. Voor vrijwel alle Nederlandse satellietkijkers is deze aanvoer echter niet te ontvangen. Hierbij wordt namelijk gebruik gemaakt van transponders in het Ka frequentiespectrum. Om deze te kunnen ontvangen moet men een speciale LNB gebruiken die in Europa niet in de winkels te koop is. Daarnaast is deze LNB alleen voor professioneel gebruik bestemd en daardoor erg prijzig.


  WK voetbalWK 20103DZiggoNOSUPCAstra 3BEutelsat W2A

  Reacties

 1. TV-TIP Het vonnis

  Het vonnis
  NPO 3 om 22:00 uur
  Na een feestelijke avond bij zijn baas thuis, rijdt Luc Segers (Koen de Bouw) met zijn gezin naar huis. Wanneer ze onderweg stoppen om te tanken en een brood te halen bij een 24/7 automaat, slaat het noodlot toe. Wanneer Luc bijkomt uit een coma ligt hij in het ziekenhuis en blijkt hij zowel zijn vrouw als zijn dochter te zijn verloren. Verantwoordelijk voor het familiedrama is junkie Kenny de Groot, die door Luc wordt herkend op foto’s. De openbaar aanklager verzekert hem dat het recht zal zegevieren, maar niets blijkt minder waar… Kenny de Groot komt vrij vanwege een simpele procedurefout, ontdekt door zijn advocaat (Veerle Baetens). Verscheurt door verdriet en onmacht, neemt Luc het recht in eigen hand. Nu staat hij in de beklaagdenbank en zal hij zich moeten meten met de rechtstaat die hem in de steek heeft gelaten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Hotel Rwanda

  Hotel Rwanda
  RTL 8 morgen om 00:45 uur
  Het waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed en kracht had zijn leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te redden. Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is hotelmanager van het luxe Hotel des Milles Collines in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu?s en Tutsi?s begin jaren ?90 biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Paul vecht ook voor zijn eigen leven en dat van zijn (Tutsi)vrouw en kinderen.

  Zappen.blog.nl