Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Xbox 360 Elite nog deze zomer in Europa te koop

    Microsoft zal nog deze zomer het nieuwste model in zijn spelcomputerlijn Xbox 360 in Europa op de markt brengen. De officiële lancering van de Xbox 360 Elite is gepland op 24 augustus.
    Jarco Kriek
    18 juli 2007
    comments 0
    Xbox 360 Elite nog deze zomer in Europa te koop
    Microsoft zal nog deze zomer het nieuwste model in zijn spelcomputerlijn Xbox 360 in Europa op de markt brengen. De officiële lancering van de Xbox 360 Elite is vastgesteld op 24 augustus.

    De Xbox Elite is het verbeterde model van de Xbox Premium. Naast een grotere harde schijf, 120 GB ten opzichte van de 20 GB van het Premium model, heeft de Elite ook een HDMI-aansluiting voor High Definition (HD) beeldweergave via een digitale verbinding. De Xbox Premium heeft geen digitale uitgang. Deze kan analoog worden aangesloten via een YPbPr, ook wel component genoemd, of  via een scartaansluiting op de tv.

    Opvallend is verder dat de Elite vooralsnog alleen in zwarte uitvoering te krijgen zal zijn. De Premium en Core modellen, die op dit moment te koop zijn, vallen juist op door de witte behuizing. Bezitters van een Xbox 360 spelcomputer kunnen overigens het uiterlijk van het apparaat makkelijk aanpassen door los te verkrijgen skins.

    Als het gaat om de best verkochte spelcomputer is Microsoft is met de Xbox 360 spelcomputer is een nek aan nek race verzeild geraakt met de Wii spelcomputer van Nintendo. In 2006 werden er ongeveer evenveel Xbox 360 als Wii spelcomputers verkocht. Beide spelcomputerfabrikanten verkochten bijna twee keer zoveel exemplaren als concurrent Sony van de Playstation 3.

    Microsoft zal ook de interactiviteit van de Xbox 360 gaan vergroten. In Amerika is men inmiddels begonnen met de 'Xbox Live video marketplace'. De Xbox 360 kan via de aanwezige ethernetaansluiting aan het internet verbonden worden om videofilms te huren, die via de Xbox 360 voor een bepaalde tijd afgepseeld kunnen worden. In Amerika is het aanbod inmiddels uitgebreid tot meer dan 2100 uur, waarvan 500 uur bestaat uit HD-content.

    In Europa zal dit multimediale concept binnenkort ook door Microsoft gelanceerd worden. Nederlanders moeten hier overigens nog even op wachten. De nieuwe service zal eerst worden gelanceerd in Engeland, Ierland, Frankrijk en Duitsland. Pas daarna zal het videocontent verder worden uitgerold in Europa.
    MicrosoftXboxElite

    Reacties