1. Nieuws

  Zeezender Veronica herleeft in KRO Reünie

  Radioliefhebbers moeten zondag 23 februari in de agenda omcirkelen. Dan besteedt het KRO-programma De reünie aandacht aan de legendarische zeezender Radio Veronica.
  Jarco Kriek
  23 februari 2014
  comments 11
  Zeezender Veronica herleeft in KRO Reünie
  Radioliefhebbers moeten zondag 23 februari in de agenda omcirkelen. Dan besteedt het KRO-programma De reünie aandacht aan de legendarische zeezender Radio Veronica.

  Programmamaker Rob Kamphues keert met een aantal medewerkers van Radio Veronica terug naar 1974. Op 31 augustus van dit jaar viel het doek voor de populaire zeezender. Het is dit jaar veertig jaar geleden dat Radio Veronica door aangescherpte regelgeving door de overheid uit de lucht werd gehaald. De zeezender nam weliswaar zelf het besluit om te stoppen, maar doorgaan was door een wetswijziging geen optie meer. 

  Jongensboek

  Het leven aan boord van de zeezender wordt door oud-medewerkers omschreven als een jongensboek. Ze geven in het tv-programma De reünie een korte blik in dit jongensboek. Het wordt een bijzondere aflevering boordevol herinneringen aan een bewogen periode. Zo krijgt de kijker een kijkje op het landgoed van dj Lex Harding. En Tom Mulder laat zien hoe het hem vergaat na zijn hersenbloeding in 2004. De enige vrouw uit het midden, Tineke de Nooij, heeft nog altijd een eigen radioprogramma.
  Veronicazeezenderradio Veronica192TVKRODe ReünieNederland 1Nederland1publieke omroepNPOradio

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Dark Knight

  The Dark Knight
  Veronica om 20:30 uur
  Met de hulp van luitenant Jim Gordon (Gary Oldman) en openbaar aanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) wil Batman de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Het drietal gaat doeltreffend te werk, maar ze vallen al snel ten prooi aan een opkomend meesterbrein, The Joker (Heath Ledger). Hij dompelt Gotham onder in totale anarchie en dwingt The Dark Knight steeds verder over de delicate grens te stappen tussen held en burgerwacht.

  Zappen.blog.nl