1. Nieuws

  Zeezender Veronica herleeft in KRO Reünie

  Radioliefhebbers moeten zondag 23 februari in de agenda omcirkelen. Dan besteedt het KRO-programma De reünie aandacht aan de legendarische zeezender Radio Veronica.
  Jarco Kriek
  23 februari 2014
  comments 11
  Zeezender Veronica herleeft in KRO Reünie
  Radioliefhebbers moeten zondag 23 februari in de agenda omcirkelen. Dan besteedt het KRO-programma De reünie aandacht aan de legendarische zeezender Radio Veronica.

  Programmamaker Rob Kamphues keert met een aantal medewerkers van Radio Veronica terug naar 1974. Op 31 augustus van dit jaar viel het doek voor de populaire zeezender. Het is dit jaar veertig jaar geleden dat Radio Veronica door aangescherpte regelgeving door de overheid uit de lucht werd gehaald. De zeezender nam weliswaar zelf het besluit om te stoppen, maar doorgaan was door een wetswijziging geen optie meer. 

  Jongensboek

  Het leven aan boord van de zeezender wordt door oud-medewerkers omschreven als een jongensboek. Ze geven in het tv-programma De reünie een korte blik in dit jongensboek. Het wordt een bijzondere aflevering boordevol herinneringen aan een bewogen periode. Zo krijgt de kijker een kijkje op het landgoed van dj Lex Harding. En Tom Mulder laat zien hoe het hem vergaat na zijn hersenbloeding in 2004. De enige vrouw uit het midden, Tineke de Nooij, heeft nog altijd een eigen radioprogramma.
  Veronicazeezenderradio Veronica192TVKRODe ReünieNederland 1Nederland1publieke omroepNPOradio

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl