Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Zeinab Badawi interviewt Prinses Anne voor BBC

    BBC-journaliste Zeinab Badawi brengt de komende zes weken met Rendez Vous een aantal interviews met toonaangevende personen uit de wereld van de politiek en society. De uitzendingen zijn te volgen bij BBC World News.
    Jan-Hein Visser
    10 maart 2012
    comments 0
    Zeinab Badawi interviewt Prinses Anne voor BBC
    BBC journaliste Zeinab Badawi brengt de komende zes weken met Rendez Vous een aantal interviews met toonaangevende personen uit de wereld van de politiek en society, waaronder prinses Anne. De uitzendingen zijn te volgen bij BBC World News.

    Prinses Anne en David Attenborough

    In de eerste aflevering van de nieuwe serie is op 10 maart de Britse prinses Anne te zien en daarnaast BBC-icoon David Attenborough die bekend is van zijn natuurhistorische documentaires. Ook is de eerste vrouwelijke president van Zuid-Afrika te zien: Phumzile Mlambo-Ngcuka. Op 17 maart zal Zeinab in gesprek gaan met onder meer de voormalige Griekse premier Papandreou.

    Zeinab Badawi bekroond journaliste BBC

    Met de belangrijke persoonlijkheden die in het programma Rendez Vous allemaal langskomen, besteedt Zeinab Badawi aandacht aan personages uit veel windstreken en met zeer diverse achtergronden waaronder cultuur, kunst, politiek, maar ook het zakelijke leven. De gasten geven hun kijk op de huidige ontwikkelingen in de wereld. Op reguliere basis presenteert Zeinab Badawi het BBC World News Today op BBC World News en BBC Four. Ze werd in 2009 uitgeroepen tot International TV personality of the year.

    BBC World News in Rotterdam en Amsterdam

    De uitzendingen zijn op BBC World te zien op zaterdag om 16.30 uur en zondag om 10.30 uur en 22.30 uur. BBC World News is overal via digitale tv te ontvangen, maar in met name het zuidwesten van Nederland bij UPC en Delta ook via analoge kabel-tv. In Rotterdam en Amsterdam moet UPC de zender van de programmaraad binnenkort ook weer analoog aanbieden.
    BBC World NewsZeinab BadawiAmsterdamRotterdamUPCBBC Four

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview