1. Nieuws

  Zenders Discovery in Scandinavië bij Telenor verdwenen

  Telenor en Discovery Networks hebben geen overeenstemming over een nieuwe deal kunnen bereiken waardoor in vrijwel heel Scandinavië alle zenders van de uitzendgroep verdwenen zijn.
  Jan-Hein Visser
  1 februari 2016
  comments 4
  Zenders Discovery in Scandinavië bij Telenor verdwenen
  Telenor en Discovery Networks hebben geen overeenstemming over een nieuwe deal kunnen bereiken waardoor in vrijwel heel Scandinavië alle zenders van de uitzendgroep verdwenen zijn.

  Telenor heeft geen overeenstemming kunnen bereiken over een nieuwe deal voor distributie van de kanalen. Dochteronderneming Canal Digital (actief via de satelliet en de kabel) heeft daarop besloten simpelweg de stekker uit de doorgifte van alle zenders te trekken die onder Discovery Networks vallen. Pas wanneer Discovery water bij de wijn doet, komen de zenders terug. Veel kijkers reageren onthutst op het verdwijnen van zenders als Animal Planet, Eurosport en in Noorwegen zelfs TV Norge. Ook alle themakanalen van Discovery Channel zijn niet meer te zien. TV Norge vindt dat de kijkers gedupeerd worden door het vragen van de prijs van een extra kop koffie. Canal Digital ziet dat anders en vindt dat het extra bedrag dat Discovery Networks eist buitensporig is. Discovery Networks kocht in 2015 als moedermaatschappij van Eurosport vorig jaar de rechten voor uitzending van de Olympische Spelen. Dit speelt waarschijnlijk de grootste rol bij het vragen van de hogere doorgiftevergoedingen.

  Gevolgen in heel Scandinavië

  Aanbieders zoals Viasat in Zweden en in Finland Elisa kunnen kanalen zoals Eurosport nu ook niet meer doorgeven. In heel Scandinavië gaat het om zeker 2,5 miljoen aansluitingen waarop de zenders van Discovery Networks deels of geheel zijn verdwenen. De situatie laat eens te meer zien hoe hard het spel tussen contentaanbieders en distributeurs soms wordt gespeeld. De kijker staat daarbij geheel buiten spel.
  Canal DigitalDiscoveryEurosportScandinaviëTelenorOlympische Spelen

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl