1. Nieuws

  Zenders Discovery in Scandinavië bij Telenor verdwenen

  Telenor en Discovery Networks hebben geen overeenstemming over een nieuwe deal kunnen bereiken waardoor in vrijwel heel Scandinavië alle zenders van de uitzendgroep verdwenen zijn.
  Jan-Hein Visser
  1 februari 2016
  comments 4
  Zenders Discovery in Scandinavië bij Telenor verdwenen
  Telenor en Discovery Networks hebben geen overeenstemming over een nieuwe deal kunnen bereiken waardoor in vrijwel heel Scandinavië alle zenders van de uitzendgroep verdwenen zijn.

  Telenor heeft geen overeenstemming kunnen bereiken over een nieuwe deal voor distributie van de kanalen. Dochteronderneming Canal Digital (actief via de satelliet en de kabel) heeft daarop besloten simpelweg de stekker uit de doorgifte van alle zenders te trekken die onder Discovery Networks vallen. Pas wanneer Discovery water bij de wijn doet, komen de zenders terug. Veel kijkers reageren onthutst op het verdwijnen van zenders als Animal Planet, Eurosport en in Noorwegen zelfs TV Norge. Ook alle themakanalen van Discovery Channel zijn niet meer te zien. TV Norge vindt dat de kijkers gedupeerd worden door het vragen van de prijs van een extra kop koffie. Canal Digital ziet dat anders en vindt dat het extra bedrag dat Discovery Networks eist buitensporig is. Discovery Networks kocht in 2015 als moedermaatschappij van Eurosport vorig jaar de rechten voor uitzending van de Olympische Spelen. Dit speelt waarschijnlijk de grootste rol bij het vragen van de hogere doorgiftevergoedingen.

  Gevolgen in heel Scandinavië

  Aanbieders zoals Viasat in Zweden en in Finland Elisa kunnen kanalen zoals Eurosport nu ook niet meer doorgeven. In heel Scandinavië gaat het om zeker 2,5 miljoen aansluitingen waarop de zenders van Discovery Networks deels of geheel zijn verdwenen. De situatie laat eens te meer zien hoe hard het spel tussen contentaanbieders en distributeurs soms wordt gespeeld. De kijker staat daarbij geheel buiten spel.
  Canal DigitalDiscoveryEurosportScandinaviëTelenorOlympische Spelen

  Reacties

 1. TV-TIP Utopia

  Utopia
  SBS6 om 19:30 uur
  Een groep van vijftien zeer diverse mensen zeggen hun huidige leven vaarwel. Ze bouwen aan een compleet nieuw bestaan op een plek waar geen regels, wetten of machtsverhoudingen zijn.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Arbitrage

  Arbitrage
  RTL 8 om 20:30 uur
  Robert Miller (Richard Gere) is topman van een financieel imperium en pater familias van een ogenschijnlijk gelukkige familie. Hij lijkt alles te hebben – geld, macht, een prachtige vrouw (Susan Sarandon) en een getalenteerde dochter (Brit Marling), die in zijn bedrijf werkt. Maar achter de schermen zit Robert diep in de schulden en moet hij zijn bedrijf verkopen voordat de lijken uit de kast komen. Zijn besluit om een weekendje te ontsnappen met zijn maîtresse, de mooie kunstenares Julie Côte (Laetitia Casta), brengt hem nog dieper in de problemen. Onderweg verongelukt hun auto waarna Robert de fanatieke rechercheur Michael Bryer (Tim Roth) achter zich aan krijgt. Het lijkt een kwestie van tijd voor zijn glanzende façade instort. Robert moet tot het uiterste gaan om te behouden wat hem dierbaarder is dan zijn vermogen; zijn familie.