1. Nieuws

  Zenders Discovery in Scandinavië bij Telenor verdwenen

  Telenor en Discovery Networks hebben geen overeenstemming over een nieuwe deal kunnen bereiken waardoor in vrijwel heel Scandinavië alle zenders van de uitzendgroep verdwenen zijn.
  Jan-Hein Visser
  1 februari 2016
  comments 4
  Zenders Discovery in Scandinavië bij Telenor verdwenen
  Telenor en Discovery Networks hebben geen overeenstemming over een nieuwe deal kunnen bereiken waardoor in vrijwel heel Scandinavië alle zenders van de uitzendgroep verdwenen zijn.

  Telenor heeft geen overeenstemming kunnen bereiken over een nieuwe deal voor distributie van de kanalen. Dochteronderneming Canal Digital (actief via de satelliet en de kabel) heeft daarop besloten simpelweg de stekker uit de doorgifte van alle zenders te trekken die onder Discovery Networks vallen. Pas wanneer Discovery water bij de wijn doet, komen de zenders terug. Veel kijkers reageren onthutst op het verdwijnen van zenders als Animal Planet, Eurosport en in Noorwegen zelfs TV Norge. Ook alle themakanalen van Discovery Channel zijn niet meer te zien. TV Norge vindt dat de kijkers gedupeerd worden door het vragen van de prijs van een extra kop koffie. Canal Digital ziet dat anders en vindt dat het extra bedrag dat Discovery Networks eist buitensporig is. Discovery Networks kocht in 2015 als moedermaatschappij van Eurosport vorig jaar de rechten voor uitzending van de Olympische Spelen. Dit speelt waarschijnlijk de grootste rol bij het vragen van de hogere doorgiftevergoedingen.

  Gevolgen in heel Scandinavië

  Aanbieders zoals Viasat in Zweden en in Finland Elisa kunnen kanalen zoals Eurosport nu ook niet meer doorgeven. In heel Scandinavië gaat het om zeker 2,5 miljoen aansluitingen waarop de zenders van Discovery Networks deels of geheel zijn verdwenen. De situatie laat eens te meer zien hoe hard het spel tussen contentaanbieders en distributeurs soms wordt gespeeld. De kijker staat daarbij geheel buiten spel.
  Canal DigitalDiscoveryEurosportScandinaviëTelenorOlympische Spelen

  Reacties

 1. TV-TIP Het vonnis

  Het vonnis
  NPO 3 om 22:00 uur
  Na een feestelijke avond bij zijn baas thuis, rijdt Luc Segers (Koen de Bouw) met zijn gezin naar huis. Wanneer ze onderweg stoppen om te tanken en een brood te halen bij een 24/7 automaat, slaat het noodlot toe. Wanneer Luc bijkomt uit een coma ligt hij in het ziekenhuis en blijkt hij zowel zijn vrouw als zijn dochter te zijn verloren. Verantwoordelijk voor het familiedrama is junkie Kenny de Groot, die door Luc wordt herkend op foto’s. De openbaar aanklager verzekert hem dat het recht zal zegevieren, maar niets blijkt minder waar… Kenny de Groot komt vrij vanwege een simpele procedurefout, ontdekt door zijn advocaat (Veerle Baetens). Verscheurt door verdriet en onmacht, neemt Luc het recht in eigen hand. Nu staat hij in de beklaagdenbank en zal hij zich moeten meten met de rechtstaat die hem in de steek heeft gelaten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Hotel Rwanda

  Hotel Rwanda
  RTL 8 morgen om 00:45 uur
  Het waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed en kracht had zijn leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te redden. Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is hotelmanager van het luxe Hotel des Milles Collines in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu?s en Tutsi?s begin jaren ?90 biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Paul vecht ook voor zijn eigen leven en dat van zijn (Tutsi)vrouw en kinderen.

  Zappen.blog.nl