1. Nieuws

  Zendtijd MTV, Nickelodeon in België uitgebreid, TMF blijft 24 uurs kanaal

  Vanwege een toenemende digitalisering van het Belgische televisielandschap breidt MTV Networks België vanaf 1 oktober haar huidige zenderportfolio uit. Het gaat onder meer om zendtijduitbreiding bij Nickelodeon en MTV.
  Jan-Hein Visser
  10 juni 2011
  comments 0
  Zendtijd MTV, Nickelodeon in België uitgebreid, TMF blijft 24 uurs kanaal
  Vanwege een toenemende digitalisering van het Belgische televisielandschap breidt MTV Networks België vanaf 1 oktober haar huidige portfolio van kanalen behoorlijk uit. Het gaat onder meer om zendtijduitbreiding bij Nickelodeon en MTV.

  Vanaf komende najaar zullen in Vlaanderen de kinderzenders Nickelodeon, Nick Jr., en muziekzenders TMF en MTV voortaan allemaal 24 uur per dag beschikbaar zijn. Deze uitbreiding via analoge en digitale platformen laat MTV Networks België toe om een nog breder aanbod te gaan aanbieden dat nog nauwer aansluit bij haar doelgroepen. MTV Networks België verzekert hiermee haar groei op langere termijn. Samen met het lokaal sterke jongerenmerk TMF beschikt MTV Networks België hiermee over een gevarieerde en geheel op haar doelgroepen afgestemde portfolio.

  Nickelodeon, Nick Jr. en MTV zijn vanaf 1 oktober 2011 in Vlaanderen 24 uur per dag via diverse analoge en/of digitale platformen. TMF is overigens voor de Vlaamse kijker niet via de satelliet beschikbaar en het is onbekend of Nick Jr. daar ook een 24 uurs kanaal krijgt. Wel krijgt Nick Jr. bij Telenet en Belgacom een digitale 24 uurs zender. In het analoge aanbod zouden bij Telenet dan MTV en Nickelodeon voortaan geen kanaaldeling meer hebben waarbij MTV waarschijnlijk alleen nog digitaal te zien zal zijn. Nickelodeon evolueert in Vlaanderen namelijk tot een volwaardig 24-uurs kanaal binnen zowel het analoge als digitale televisieaanbod met vanaf 20.00 uur TeenNick, een programmering specifiek voor de tienerdoelgroep, afgestemd op hun leeftijd en inspelend op hun leefwereld.

  Het educatieve peuter- en kleuterkanaal Nick Jr., zal vanaf 1 oktober niet langer beschikbaar zijn binnen een apart betaalpakket maar dan wel binnen het digitale basisaanbod van Telenet. Muziek- en jongerenzender TMF, nog altijd (in tegenstelling tot in Nederland) analoog 24 uur per dag bij Telenet beschikbaar (en digitaal bij Belgacom) in Vlaanderen en Brussel, blijft het sterke lokale jongerenmerk binnen het Belgische MTV Networks portfolio. In de toekomst zal echter ook TMF verder evolueren met een aanbod waarbij muziek, interactiviteit en dialoog met de doelgroep, centraal zullen staan.

  MTVTMFNick Jr.TeenNickNickelodeonMTV NetworksBelgiëVlaanderenTV VlaanderenBelgacom TVTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP CSI: Cyber

  CSI: Cyber
  RTL 5 om 20:30 uur
  Het team onderzoekt de dood van een hardloopster. Daarvoor gebruiken de rechercheurs de smartwatch die zij droeg tijdens het fatale trainingsrondje. Ze stuiten op een illegale handel in organen.

  Zappen.blog.nl