1. Nieuws

  Zendtijd MTV, Nickelodeon in België uitgebreid, TMF blijft 24 uurs kanaal

  Vanwege een toenemende digitalisering van het Belgische televisielandschap breidt MTV Networks België vanaf 1 oktober haar huidige zenderportfolio uit. Het gaat onder meer om zendtijduitbreiding bij Nickelodeon en MTV.
  Jan-Hein Visser
  10 juni 2011
  comments 0
  Zendtijd MTV, Nickelodeon in België uitgebreid, TMF blijft 24 uurs kanaal
  Vanwege een toenemende digitalisering van het Belgische televisielandschap breidt MTV Networks België vanaf 1 oktober haar huidige portfolio van kanalen behoorlijk uit. Het gaat onder meer om zendtijduitbreiding bij Nickelodeon en MTV.

  Vanaf komende najaar zullen in Vlaanderen de kinderzenders Nickelodeon, Nick Jr., en muziekzenders TMF en MTV voortaan allemaal 24 uur per dag beschikbaar zijn. Deze uitbreiding via analoge en digitale platformen laat MTV Networks België toe om een nog breder aanbod te gaan aanbieden dat nog nauwer aansluit bij haar doelgroepen. MTV Networks België verzekert hiermee haar groei op langere termijn. Samen met het lokaal sterke jongerenmerk TMF beschikt MTV Networks België hiermee over een gevarieerde en geheel op haar doelgroepen afgestemde portfolio.

  Nickelodeon, Nick Jr. en MTV zijn vanaf 1 oktober 2011 in Vlaanderen 24 uur per dag via diverse analoge en/of digitale platformen. TMF is overigens voor de Vlaamse kijker niet via de satelliet beschikbaar en het is onbekend of Nick Jr. daar ook een 24 uurs kanaal krijgt. Wel krijgt Nick Jr. bij Telenet en Belgacom een digitale 24 uurs zender. In het analoge aanbod zouden bij Telenet dan MTV en Nickelodeon voortaan geen kanaaldeling meer hebben waarbij MTV waarschijnlijk alleen nog digitaal te zien zal zijn. Nickelodeon evolueert in Vlaanderen namelijk tot een volwaardig 24-uurs kanaal binnen zowel het analoge als digitale televisieaanbod met vanaf 20.00 uur TeenNick, een programmering specifiek voor de tienerdoelgroep, afgestemd op hun leeftijd en inspelend op hun leefwereld.

  Het educatieve peuter- en kleuterkanaal Nick Jr., zal vanaf 1 oktober niet langer beschikbaar zijn binnen een apart betaalpakket maar dan wel binnen het digitale basisaanbod van Telenet. Muziek- en jongerenzender TMF, nog altijd (in tegenstelling tot in Nederland) analoog 24 uur per dag bij Telenet beschikbaar (en digitaal bij Belgacom) in Vlaanderen en Brussel, blijft het sterke lokale jongerenmerk binnen het Belgische MTV Networks portfolio. In de toekomst zal echter ook TMF verder evolueren met een aanbod waarbij muziek, interactiviteit en dialoog met de doelgroep, centraal zullen staan.

  MTVTMFNick Jr.TeenNickNickelodeonMTV NetworksBelgiëVlaanderenTV VlaanderenBelgacom TVTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl