Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Zes HD-zenders van ITV via de Astra-2

    Satellietkijkers hebben al enkele jaren exclusief toegang tot de Britse regionale omroep ITV. Van dit netwerk zijn nu vijf en eind april zes versies in HD te bekijken via de Astra-2.
    Jan-Hein Visser
    28 maart 2014
    comments 13
    Zes HD-zenders van ITV via de Astra-2
    Satellietkijkers hebben al enkele jaren exclusief toegang tot de Britse regionale omroep ITV. Van dit netwerk zijn nu vijf en per eind april zes versies in HD te bekijken via de Astra-2.

    ITV HD London is en was al te bekijken en is ook standaard opgenomen in de zenderlijsten van TV Vlaanderen en CanalDigitaal, voor kijkers met een schotel die een LNB voor ontvangst van Astra-2 op 28,2 graden oost mogelijk maakt. Deze week zijn officieel twee nieuwe regiovarianten van het 'Channel 3 netwerk' begonnen en eind april volgt de Schotse variant STV HD.

    ITV HD exclusief via satelliet

    Ontvangst via de kabel of iptv-aanbieders van ITV is in Nederland en België nergens mogelijk en wegens auteursrechtelijke beperkingen zit dat er ook niet in, maar ontvangst via de satelliet is des te eenvoudiger. Ontvangst met kleine schotels is ook na ingebruikname van de Astra 2E satelliet nog uitstekend mogelijk in de Benelux. Naast de Londense variant, waarbij vooral het regionieuws afwijkt, zijn er drie andere versies van ITV HD. In Engeland zelf is er ITV HD Granada (ook regio Border en Yorkshire), ITV HD Central (ook Westcountry/Wales) en ITV HD Meridian (regio South en ook Southeast). Daarnaast is er UTV HD, dat staat voor Ulster (Noord-Ierland) en een meer afwijkende programmering heeft. Datzelfde geldt voor STV HD Scotland, dat op 28 april officieel begint met uitzenden via de satelliet. ITV HD is via de 11.097 Ghz. Vert. (23000 - 2/3 - 8psk) in de volgorde London, Granada, Meridian, Central, te vinden. UTV HD op 11.053 Ghz. Hor. *(23000 - 2/3 - 8psk). STV HD zond een tijdlang als test uit, maar heeft nog geen definitieve uitzendfrequentie.
    ITVUTVSTVITV HDSatellietAstra 2Astra 2EFreesatCanalDigitaalTV Vlaanderen

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview