Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Zestig procent UPC-klanten kijkt digitaal

    Het aantal UPC-klanten dat digitaal kijkt blijft stijgen. UPC passeerde daarnaast in de afgelopen drie maanden de grens van 1 miljoen klanten die een abonnement op kabelinternet afnemen.
    Jarco Kriek
    3 augustus 2012
    comments 0
    Zestig procent UPC-klanten kijkt digitaal

    Het aantal UPC-klanten dat digitaal kijkt blijft stijgen. UPC passeerde daarnaast in de afgelopen drie maanden de grens van 1 miljoen klanten die een abonnement op kabelinternet afnemen.

    Het aantal UPC-klanten dat digitale televisie afneemt, is in de laatste drie maanden gegroeid met 18.000 naar 1.056.400. Hierdoor kijken er nog 724.900 UPC-klanten naar analoge televisie. De digitale penetratie bij UPC is hierdoor gegroeid naar 59,4 procent. Het aantal huishoudens dat bij UPC televisie afneemt, is met 15.000 gedaald. Het aantal huishoudens dat in het verzorgingsgebied van UPC één of meer diensten afneemt – ook wel homes-passed genoemd – daalde hierdoor naar 63,2 procent.

    Meer digitale diensten

    Deze klanten nemen wel meer digitale diensten bij UPC af. Het aantal afgenomen diensten bedraagt 3.686.700. Elke UPC-klant nam aan het einde van het tweede kwartaal 2012 gemiddeld 2,07 digitale diensten af. Het aantal afgenomen diensten – ook wel RGU’s genoemd – wordt voor mediabedrijven als UPC steeds belangrijker omdat hierdoor de maandelijkse besteding per klant groter wordt.

    Internet overschrijdt grens

    Het aantal huishoudens dat via het kabelnetwerk van UPC van internet gebruikmaakt, kwam op 1.003.800 terecht. Daarmee overschrijdt UPC de grens van één miljoen internetklanten. Ook het aantal telefonieklanten zit in de lift. UPC heeft 901.600 klanten die via haar kabelnetwerk bellen. De stijging van het aantal internet- en telefonieklanten komt door een grotere afname van het triple play abonnement, bij UPC Alles-In-1 genoemd. In deze bundels neemt een klant analoge- en digitale televisie, internet en telefonie via één abonnement af.

    UPCUPC NederlandLiberty Globaltriple playAlles-In-1analoogdigitaaltelevisieinternettelefonieLiberty Global

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview