Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo breidt beveiligingsmeldpunt uit

    Ziggo breidt het meldpunt uit waar gebruikers en ethische hackers beveiligingslekken kunnen melden. Ziggo begon eind vorig jaar met dit speciale meldpunt.
    Jarco Kriek
    27 februari 2014
    comments 4
    Ziggo breidt beveiligingsmeldpunt uit
    Ziggo breidt het meldpunt uit waar gebruikers en ethische hackers beveiligingslekken kunnen melden. Ziggo begon eind vorig jaar met dit speciale meldpunt dat haar internet veiliger moet maken. Dat meldt kabelbrancheorganisatie NLkabel.

    Het Ziggo meldpunt beveiligingslekken is een direct gevolg van een onderlinge gedragscode die een aantal telecomaanbieders met elkaar gemaakt hebben. Wie een zwakke plek in één van de diensten van het kabelbedrijf heeft aangetroffen, wordt verzocht deze informatie met Ziggo te delen. Beveiligingsdeskundigen van het kabelbedrijf onderzoeken alle meldingen en geven hierop een reactie. Melding en reactie zijn openbaar via de internetsite van Ziggo te lezen. Ziggo stelt uitdrukkelijk dat het meldpunt niet voor meldingen over phising en virussen is bedoeld.

    Ziggo is uniek

    Ziggo is uniek met het meldingsoverzicht van beveiligingslekken op de internetsite. Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar hierover: "Veilig gebruik van onze diensten en bescherming van gegevens en privacy spelen binnen Ziggo een zeer belangrijke rol. Dit is voor ons een belangrijke stap in het geven van openheid en transparantie. Een logische volgende stap zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat we ook het aantal DDOS-aanvallen publiceren waar Ziggo mee te maken heeft."
    Ziggointernetkabelinternettelecomtelecombedrijvenbeveiliginghackhackersmeldpunt

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview