Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo gaat TV5 Monde volgend jaar ook in HD-kwaliteit doorgeven

    In navolging van KPN gaat ook Ziggo volgend jaar de Franstalige internationale zender TV5 Monde Europe in HD-kwaliteit doorgeven.
    Jan-Hein Visser
    18 december 2017
    comments 2
    Ziggo gaat TV5 Monde volgend jaar ook in HD-kwaliteit doorgeven

    KPN biedt sinds kort TV5 Monde Europe in full HD-kwaliteit aan via interactieve televisie. Dat betekent enorme verbetering ten opzichte van het oude SD-signaal. De Nederlandse vertegenwoordiging van TV5 Monde bevestigt tegenover Totaal TV dat voor de aanvoer van de Nederlandse versie een verbinding via glasvezel tussen Parijs en de Mediagateway in Hilversum is gerealiseerd. Daar haalt KPN nu het signaal vandaan om landelijk via haar netwerk verspreiden. Het SD-signaal via de satelliet is nu alleen nog een backup.

     

    TV5 bij Ziggo in 2018 in HD

    Bij kabelaar Ziggo wordt het nieuwe HD-signaal van TV5 Monde Europe in 2018 ook doorgegeven. Vanaf wanneer dit precies het geval is, heeft Ziggo op dit moment nog niet bevestigd. Andere kabelnetten hebben vooralsnog geen plannen voor doorgifte van TV5 Monde in HD.

    ZiggoKPNHDTVAstraEutelsatTV5TV5 Monde

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview