Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo houdt analoge tv komende tijd gelijk

    Ziggo gaat dit jaar niet meer verder met de ingezette gefaseerde afschakeling van het analoge aanbod van tv-zenders. Dit traject wordt in 2020 weer voortgezet.
    Jarco Kriek
    26 november 2019
    comments 0
    Ziggo analoge tv

    In een groot deel van het verzorgingsgebied kan op dit moment niet meer analoog naar tv gekeken worden. Vooral in delen van Gelderland, Noord-Brabant en vrijwel geheel Limburg kunnen Ziggo-klanten nog wel op de ouderwetse analoge manier naar traditionele lineaire tv kijken. Dit blijft in de komende weken ook het geval. Het kabelbedrijf heeft aan Totaal TV bevestigd dat de afschakeling van analoge tv pas in 2020 wordt voortgezet. Het lijkt hierdoor twijfelachtig dat Ziggo analoge tv binnen twee jaar voor alle klanten uitgeschakeld heeft. Ziggo begon in april 2018 met het gefaseerd uitzetten van analoge tv in het verzorgingsgebied.

     

    Digitaal verdringt analoog

    In plaats van analoge tv kan zonder extra kosten digitaal naar zenders gekeken worden. Onder het ongecodeerde digitale zenderaanbod bevindt zich onder meer sportkanaal Ziggo Sport. Op deze zender kan onder meer naar buitenlands voetbal en Formule 1 met Max Verstappen gekeken worden. VodafoneZiggo zette eerder al in het grootste deel van het verzorgingsgebied van Ziggo analoge tv uit. Dit is onder meer in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gebeurd.

     

    Meer bandbreedte

    De bandbreedte die met het uitzetten van analoge tv wordt bespaard, wordt vanaf 2020 vooral ingezet voor de technische inrichting van ‘het netwerk van de toekomst’. Ziggo kan met dit netwerk niet alleen sneller, maar vooral ook stabieler en minder storingsgevoelig internet leveren. Ziggo biedt het snellere gigabit internet op dit moment al in de regio Utrecht en in mediastad Hilversum aan.

    ZiggoVodafoneZiggoanaloogdigitaaltvtelevisieinternetgigabitGigaNetinternetsnelheidstabiliteitbandbreedteDOCSIS 3.1abonnementzenderaanbodZiggo Sport

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview