Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo laat abonnee sneller op internet surfen

    Ziggo is begonnen met het verhogen van de internetsnelheden voor de meest gangbare abonnementen. De snelheidsverhoging leidt niet ot hogere abonnementkosten.
    Jarco Kriek
    6 juli 2009
    comments 0
    Ziggo laat abonnee sneller op internet surfen

    Mediabedrijf Ziggo is deze week gestart met het verhogen van de internetsnelheden. Ondanks het sneller kunnen surfen gaat de abonnementprijzen niet omhoog. Men kan nu met een snelheid tot 50 Mbps surfen op het Ziggo netwerk.

    Om deze snelheid te kunnen halen moet de abonnee wel beschikken over een nieuwe EuroDocsis 3.0 modem. Om de snelheid van 50 Mb te kunnen halen heeft men een nieuw EuroDocsis 3.0 modem nodig. De abonnees van Alles-in-1 Extra ontvangen dit modem verspreid over een periode van 8 weken. Later dit jaar gaat de internetsnelheid nog verder omhoog tot een maximum van 80 Mbps in het gehele Ziggo verzorgingsgebied. In Amersfoort, Enschede, Meppel, Maastricht, Tilburg en Heerhugowaard wordt de snelheid nog verder verhoogd naar 120 Mbps. Dat is dezelfde maximale snelheid die kabelcollega UPC op dit moment in grote delen van het verzorgingsgebied aanbied.

    De verhogingen vinden gespreid over een aantal weken plaats. Nieuwe klanten die een Z3- of Alles-in-1 Extra abonnement nemen, krijgen de hogere snelheden per direct. Volgens Marcel Nijhoff, CCO van Ziggo, is deze verhoging een volgende stap naar wat Ziggo wil zijn: “Ziggo is een aanbieder van entertainment en communicatie. Sterker nog, wij willen entertainment zijn en om dat te ervaren heb je hoge internetsnelheden nodig.” Volgens Nijhoff heeft het netwerk van Ziggo nog ruimte zat om de snelheden de komende jaren blijven verhogen.

    ZiggointernetEuroDocsis 3.0

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview