Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo onderzoekt doorgifte meer HD-kanalen Ziggo Sport

    Ziggo onderzoekt de mogelijkheid om alle kanalen van betaalzender Ziggo Sport in HD-kwaliteit te gaan doorgeven. Dat bevestigt het kabelbedrijf tegen Totaal TV.
    Jarco Kriek
    8 juli 2016
    comments 19
    Ziggo onderzoekt doorgifte meer HD-kanalen Ziggo Sport
    Foto: ANP

    Ziggo onderzoekt de mogelijkheid om alle kanalen van betaalzender Ziggo Sport in HD-kwaliteit te gaan doorgeven. Dat bevestigt het kabelbedrijf tegen Totaal TV.


    Ziggo Sport – en de voorloper Sport1 – laat al langere tijd weten dat men met aanbieders onderhandelt over de doorgifte van meer HD-kanalen. Geen enkele aanbieder geeft echter alle zes kanalen van Ziggo Sport in HD aan klanten door. Opvallend is dat ook kabelbedrijf Ziggo dit niet doet. Ziggo en Ziggo Sport hebben in Liberty Global dezelfde eigenaar.

    Mogelijk in 2017 meer HD

    Bij Ziggo zijn op dit moment twee van de zes kanalen van Ziggo Sport Totaal in HD-kwaliteit te bekijken. Dit zijn Ziggo Soort Select en Ziggo Sport Voetbal. Daarnaast is Ziggo Sport Kanaal 14 bij het kabelbedrijf in HD te bekijken. Dit kanaal is exclusief bij Ziggo in het digitale basispakket beschikbaar. Ziggo-woordvoerder Gradus Vos laat Totaal TV desgevraagd weten dat het kabelbedrijf onderzoekt of de overige vier kanalen van Ziggo Sport Totaal begin 2017 in HD aangeboden kunnen worden.

    Premier League op Ziggo Sport

    De beschikbaarheid van meer HD-kanalen bij aanbieders is eigenlijk noodzakelijk nu Ziggo Sport de komende jaren de Engelse voetbalcompetitie Premier League gaat uitzenden. De uitzendrechten worden van FOX Sports overgenomen. De zes lineaire kanalen van FOX Sports zijn bij de meeste aanbieders allemaal wel in HD beschikbaar. Mede gezien het feit dat Ziggo Sport de uitzendrechten van meerdere belangrijke voetbalcompetities in bezit heeft en meerdere wedstrijden hierdoor gelijktijdig gespeeld worden, is de kans groot dat niet alle wedstrijden in HD bekeken kunnen worden.

    ZiggoZiggo SportFormule 1Formule1F1Ziggo Sport Kanaal 14Ziggo Sport Totaalbetaalzenderonlinelineairnon-lineairnon lineairOTTover the topuitzendrechten

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview