Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo plaatst films en series HBO in vernieuwd pluspakket

    Kabelbedrijf Ziggo heeft de plannen met betrekking tot het film- en serieaanbod van HBO bekendgemaakt. Deze worden in een vernieuwd pluspakket aangeboden.
    Jarco Kriek
    2 november 2016
    comments 11
    Ziggo plaatst films en series HBO in vernieuwd pluspakket

    HBO stopt op 31 december de zelfstandige activiteiten in Nederland. HBO Nederland is een joint venture van het Amerikaanse Home Box Office en Liberty Global. Het Britse mediabedrijf kreeg het belang in HBO Nederland in handen na de overname van kabelbedrijf Ziggo. Direct na het bekend worden van het stoppen van de Nederlandse activiteiten van HBO maakte Ziggo bekend dat men de Nederlandse uitzendrechten van bestaande en toekomstige films en series van HBO had aangekocht.

     

    TV Royaal wordt Movies & Series XL

    Ziggo gaat het HBO-content aanbieden in de nieuwe abonnementsvorm Movies & Series XL. Dit abonnement vervangt vanaf 1 januari het huidige TV Royaal-abonnement. Bij bestaande TV Royaal-abonnees wordt het abonnement automatisch naar de nieuwe abonnementsvorm opgewaardeerd. Naast het HBO-content is ook MyPrime onderdeel van het Movies & Series XL-abonnement. Met MyPrime kan men onbeperkt en zonder kosten naar meer dan duizend films en series kijken. Door de komst van HBO en MyPrime wordt het Movies & Series XL-abonnement twee euro per maand duurder ten opzichte van het huidige TV Royaal-abonnement. De prijs van de nieuwe abonnementsvorm bedraagt €11,95 per maand. Het HBO-abonnement op dit moment ligt bij alle aanbieders rond de vijftien euro per maand. Naast HBO en MyPrime wordt in het Movies & Series XL-abonnement ook 55 lineaire tv-zenders door Ziggo aangeboden.

     

    HBO-content niet lineair

    Ziggo gaat het HBO-content niet lineair via een tv-kanaal aanbieden. De beschikbare HBO films en series zijn via het video on demand-platform van het kabelbedrijf te bekijken. Om op televisies naar het content te kunnen kijken, dient men in bezit te zijn van een interactieve tv-decoder zoals de Horizon TV mediabox. Kijkt men via een CI+ module bij Ziggo naar tv dan kan men het HBO-content – net als alle andere klanten met een Movies & Series XL-abonnement – wel via Horizon GO op pc, tablet en smartphone bekijken. De wijzigingen zorgen ervoor dat Ziggo-klanten met een TV Royaal-abonnement deze per 1 januari kosteloos kunnen opzeggen. Ziggo gaat alle klanten in de komende weken persoonlijk op de hoogte brengen van de aankomende wijzigingen.

     

    Ander HBO-aanbod bij Ziggo

    Het aanbod van HBO-content wordt anders dan het huidige aanbod dat betaalzender HBO op dit moment aanbiedt. Zo zijn niet alle films en series die het huidige HBO uitzendt eigendom van HBO en koopt men hiervoor de uitzendrechten bij andere mediabedrijven in. Ziggo heeft alleen de uitzendrechten van eigen HBO-content verworven. Bekende series als Game of Thrones, Girls, Band of Brothers, The Sopranos en True Detective blijven wel voor Ziggo-klanten met een Movies & Series XL-abonnement zichtbaar. Verder gaat Ziggo de beschikbare series in een uitgebreidere vorm dan de huidige betaalzender HBO aanbieden. Zo zijn meer voorafgaande volledige seizoenen via het video on demand-platform beschikbaar.

     

    Alleen voor Ziggo-klanten

    Het HBO-content is vanaf 1 januari 2017 alleen voor klanten van kabelbedrijf Ziggo in Nederland beschikbaar. Klanten van andere Nederlandse aanbieders met een HBO-abonnement kunnen geen online abonnement bij Ziggo afsluiten om alleen naar HBO films en series te kunnen kijken. Hiervoor dient men altijd een standaard tv-abonnement met afname van het aanvullende Movies & Series XL-abonnement bij Ziggo af te nemen. HBO wordt hierdoor exclusieve content bij het kabelbedrijf. Ziggo-klanten met een geschikt abonnement kunnen wel overal in Nederland online via Horizon GO naar films en series van HBO kijken. Horizon GO wordt hierdoor voor hen de vervanging van het huidige HBO GO.

    ZiggoHBOHBO NederlandLiberty GlobalMyPrimefilmsseriesGame of ThronesHorizonHorizon GOHBO GOvideo on demandCI+TV RoyaalNovies & Series XLcontentexclusieve contentonlineInteractieve TV

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview