Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo stapt in elektrisch rijden

    Op parkeerterreinen van Ziggo-locaties in Nederland komen laadstations voor het opladen van elektronische voertuigen. Ook gaat Ziggo het eigen wagenpark voorzien van elektrische auto’s.
    Jarco Kriek
    29 augustus 2012
    comments 0
    Ziggo stapt in elektrisch rijden
    Foto: ANP

    Op parkeerterreinen van Ziggo-locaties in Nederland komen laadstations voor het opladen van elektronische voertuigen. Ook gaat Ziggo het eigen wagenpark voorzien van elektrische auto’s. Medewerkers worden daarnaast gestimuleerd om groener te gaan leven.

    Ziggo heeft aan Rovitech Projects ICT de opdracht gegeven om diverse laadstations te plaatsen op Ziggo-locaties in Utrecht, Groningen, Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Heerhugowaard. De oplaadstations bij Ziggo zullen geschikt zijn voor het opladen van elektrische voertuigen, elektrische scooters en elektrische fietsen. De laadpalen worden eind september opgeleverd. Gebruikers kunnen de laadpaal activeren met hun laadpas of mobiele telefoon.

    Weinig oplaadstations

    Ziggo wil met het plaatsen van de laadpalen het elektrisch rijden in Nederland stimuleren. Gebleken is dat veel mensen de laadpunten en de ongunstige ligging hiervan een belangrijk nadeel van elektrisch rijden vinden. Met een oplaadpunt op de werkplek hoopt Ziggo het gebruik van elektrische auto’s door medewerkers te bevorderen.

    Elektrisch wagenpark

    Ziggo is in dat kader tevens begonnen met een proef voor het leasen van elektrische auto's in plaats van auto's die op traditionele brandstof rijden. Naast de gebruikservaringen heeft de proef voor Ziggo als doel om te zien of ze op deze manier een goede milieubijdrage kunnen leveren en kosten besparen.

    Ziggoelektrisch rijdenlaadstationlaadpuntlaadzuilmilieu

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview