Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo stelt OPTA gevraagde informatie beschikbaar

    Ziggo stelt de OPTA alle gevraagde informatie voor het openstellen van de kabe beschikbaar. Maandag ontvangt de telecomwaakhond deze informatie van Ziggo.
    Jarco Kriek
    16 mei 2009
    comments 0
    Ziggo stelt OPTA gevraagde informatie beschikbaar

    Ziggo stelt OPTA maandag de door de telecomwaakhond informatie met betrekking tot de openstelling van het kabelnetwerk voor concurrentie beschikbaar. Het wordt overigens nog niet duidelijk wat de tarieven voor gebruik van het Ziggo netwerk gaan worden.

    De OPTA besloot 17 maart dat kabelexploitanten als Ziggo en UPC derden de mogelijkheid moet geven om het analoge radio- en televisieaanbod te mogen wederverkopen. Daarnaast wil de OPTA dat deze derde partijen op termijn ook een bepaald gedeelte van het netwerk mogen gaan gebruiken voor digitale televisiediensten. Deze week werd duidelijk dat de OPTA voor aanstaande 18 mei van Ziggo en UPC de condities wilde weten waarop deze derde partijen via de kabel van deze mediabedrijven kunnen gaan opereren.

    Ziggo stelt duidelijk dat er bij de informatie die het de OPTA beschikbaar gaat stellen de te gaan hanteren tarieven voor het wederverkopen van het analoge Ziggo aanbod hier geen onderdeel van uitmaakt. Het zogenaamde “referentieaanbod voor wederverkoop” bevat naast de beschrijving van de wederverkoopdienst ook de voorwaarden en condities waaronder derden de dienst kunnen gebruiken. Pas op een later moment wordt dit vastgesteld. Eerst worden de ingediende concepten met de condities voor de wederverkoop besproken in een door de OPTA georganiseerd overleg met mogelijke afnemers van de wederverkoopdienst. Aan de hand van dit overleg neemt de OPTA een nieuw besluit waarin de definitief staat hoe en onder welke voorwaarden de kabel voor derden wordt opgesteld, inclusief de bijbehorende tarieven.
    Inmiddels hebben de bedrijven YouCa en Tele2 al openbaar kenbaar gemaakt om van de mogelijkheden van opstelling van de Nederlandse kabel gebruik te willen gaan maken.
    ZiggoOPTAYouCaTele2wederverkoop

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview