Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo verhoogt abonnementprijzen

    Het grootste kabelbedrijf van Nederland, Ziggo, verhoogt de prijs van het standaardabonnement met 20 eurocent per maand. Stijgende kosten zijn hier de oorzaak van.
    Jarco Kriek
    13 november 2009
    comments 0
    Ziggo verhoogt abonnementprijzen

    Ziggo, het grootste kabelbedrijf van Nederland, gaat vanaf 1 januari 2010 diverse abonnementprijzen aanpassen. Ziggo zegt dat de prijsverhoging het gevolg is van stijgende kosten die op vele vlakken zichtbaar is gekomen. Zo gaat het standaardabonnement met 20 eurocent omhoog.

    Hierdoor gaat het standaardtarief voor het Televisie Z1 abonnement met iets meer dan 1 procent omhoog en gaat maandelijks € 16,45 kosten. Ziggo abonnees in de gemeenten Culemborg, Leiden, Giessenlanden en Hattem krijgen te maken met een grotere prijsstijging. Dit is het gevolg overeenkomsten met deze gemeenten, die gemaakt zijn bij overname van het kabelnetwerk, aflopen. Hierbij wordt overigens het tarief in Culemborg en Giessenlanden niet gelijk overgezet naar het standaardtarief dat Ziggo heeft gesteld voor Televisie Z1. Stapsgewijs zal in deze gemeenten het maandelijks tarief worden verhoogd tot dit gelijk is aan dit standaardtarief. In diverse andere gemeenten hanteert Ziggo ook afwijkende tarieven. Speciaal hiervoor heeft Ziggo een internetsite opengesteld: http://ziggotariefswijziging.nl/ Ook de prijs van Alles-In-1 abonnementen gaat mede door de prijsaanpassing van het standaard Televisie Z1 abonnement omhoog. Ook het maandelijkse abonnement van Alles-In-1 pakketten gaat vanaf volgend jaar omhoog. Voor alle Alles-In-1 abonnementvormen gaat het hier om een prijsstijging van € 1,55 per maand.

    “De verhoging van het basispakket Z1 is niet meer dan een inflatiecorrectie van 1,3 procent. De verhoging van de Alles-In-1 pakketten is iets meer, maar van deze pakketten hebben wij de functionaliteit - fors hogere internetsnelheden, meer digitale zenders, interactiviteit, etc -   de afgelopen twee jaar fors uitgebreid zonder dat daar een tariefsverhoging tegenover stond” verduidelijkt Ziggo woordvoerder Gradus Vos de abonnementverhogingen.

    Het is opvallend dat Ziggo de prijs van het standaardabonnement aanpast. Volgend jaar moet Ziggo, net als UPC, het kabelnetwerk open stellen voor belangstellende externe bedrijven. Met deze openstelling probeert telecomwaakhond OPTA juist te bewerkstelligen dat door het openbreken van het monopolie op de kabel meer concurrentie ontstaat. Hierdoor zouden dan tarieven moeten gaan dalen in plaats van de stijging die Ziggo nu heeft openbaar gemaakt.

     

    ZiggoHDTVabonnementZi

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview