Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo verliest geen klanten meer

    De eerdere tekenen dat Ziggo uit een dal naar boven aan het kruipen is, blijken realiteit. Uit de laatste kwartaalcijfers blijkt dat het kabelbedrijf vrijwel geen klanten meer verliest.
    Gijsbert de Fokkert
    15 februari 2018
    comments 8
    Ziggo verliest geen klanten meer
    Foto ANP

    VodafoneZiggo – waarvan kabelbedrijf Ziggo onderdeel is – heeft de jaarcijfers over 2017 bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat Ziggo steeds beter presteert. Het aantal klanten dat het kabelbedrijf de rug toekeerde, is in de laatste drie maanden van vorig jaar vrijwel een halt toegeroepen. Slechts 1600 klanten verlieten het kabelbedrijf. De ruim 3,92 miljoen overgebleven klanten namen bij Ziggo echter wel meer abonnementen af. Dit zorgt onder andere voor een hogere afdracht per klant aan Ziggo voor afgenomen abonnementen. Ziggo heeft op dit moment 550.400 klanten die het standaard tv-abonnement afnemen. Dit bestaat uit een combinatie van meer dan veertig zenders die digitaal en – afhankelijk van het verzorgingsgebied – tussen de 25 en 30 zenders die analoog bekeken kunnen worden. Het aantal abonnees met een digitaal tv-abonnement steeg naar 3,36 miljoen. Dit betekent dat minder dan veertien procent van de Ziggo-klanten analoog via het primaire televisietoestel naar tv-zenders kijkt.

     

    Internet

    Het aantal breedbandinternetabonnees steeg met 23.600 tot 3,25 miljoen. Daar staat een daling van het aantal vaste telefoonabonnementen met 1.700 tegenover. Tevens ziet VodafoneZiggo het aantal klanten dat zowel vaste diensten bij Ziggo als mobile diensten bij Vodafone afneemt verder stijgen.


    Ziggo Sport

    Als belangrijkste reden voor het tot stilstand brengen van het aantal tv-klanten noemt VodafoneZiggo investeringen in content. Het bedrijf doelt hierbij met name op digitaal basiskanaal Ziggo Sport dat voor iedere klant zonder meerkosten te bekijken is. Ook de films en series van HBO die bij Ziggo exclusief beschikbaar zijn, hebben aan de betere resultaten van Ziggo bijgedragen.

    ZiggoVodafoneVodafoneZiggoabonnementklantverliestvtelevisieanaloogdigitaalinternetZiggo SportHBO

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview