1. Nieuws

  Ziggo wijzigt alle radiopakketten

  Kabelbedrijf Ziggo heeft in vrijwel alle regio's de zenderpakketten voor kabelradio iets aangepast of is daar nog mee bezig. Dit heeft onder meer te maken met het verdwijnen van Kink FM. Kabelradio via FM wordt standaard geleverd bij televisie.
  Jan-Hein Visser
  9 november 2011
  comments 0
  Ziggo wijzigt alle radiopakketten
  Kabelbedrijf Ziggo heeft in vrijwel alle regio's de zenderpakketten voor kabelradio iets aangepast of is daar nog mee bezig. Dit heeft onder meer te maken met het verdwijnen van Kink FM. Kabelradio via FM wordt standaard geleverd bij televisie.

  In tegenstelling tot het tv-pakket wordt dit analoge radio-aanbod echter niet afgebouwd. Ziggo geeft landelijk tussen de 35 en 37 FM zenders door met een per regio wisselend zenderaanbod. Alhoewel Ziggo veel zenders ook digitaal doorgeeft wordt dit FM pakket niet net als het analoog tv-aanbod afgebouwd. Dit zou overigens ook amper winst aan bandbreedte opleveren.

  Bovendien zijn vrijwel alle losse radio's maar ook versterker sets uitsluitend van een FM-tuner voorzien. Lang niet alle kabelabonnees gebruiken deze dienst maar via de FM-aansluiting - die zit op standaard wandcontactdozen naast de tv-uitgang- is zo een groot pakket van publieke en commerciële lokale, regionale, nationale en ook buitenlandse stations te ontvangen. De kwaliteit daarvan is (vermits met goede kwaliteit kabels en connectoren aangesloten om interferentie vanuit de ether te voorkomen) over het algemeen van hoge kwaliteit.

  Ziggo heeft na het wegvallen van TMF Radio eerder dit jaar en Kink FM vorige maand, in veel gebieden het FM pakket nu aangevuld met voornamelijk Vlaamse en Britse zenders en soms met het Franstalige FiP. Er waren simpelweg geen nieuwe Nederlandse aanbieders meer beschikbaar om de kanalen op te vullen. In de regio Breda en Omstreken zijn nu daarom BBC Radio 2 en 3 evenals FiP aan het pakket toegevoegd. Op veel plekken in het midden en westen van het land is VRT Radio MNM aan het aanbod toegevoegd. In de regio Leiden-Bollenstreek zijn de signalen van de internationale VRT zenders (die een zeer lage geluidskwaliteit kenden) verdwenen en via dit net worden nu de vijf nationale VRT zenders in full-stereo doorgegeven.  ZiggoKabelradioKink FMMNMBBC

  Reacties

 1. TV-TIP Poh & Co

  Poh & Co
  24Kitchen om 19:30 uur
  Poh Ling Yeow mag dan ?slechts? tweede zijn geworden in het eerste seizoen van het razendpopulaire MasterChef Australia, deze enthousiaste stuiterbal is veruit de meest succesvolle kandidaat van de kookwedstrijd. In Poh & Co kookt ze vanuit haar eigen keuken, met ingrediënten uit eigen tuin.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Keuringsdienst van Waarde

  Keuringsdienst van Waarde
  NPO 3 om 20:25 uur
  Je ziet ze steeds vaker fier aan een touwtje hangen in supermarkt of slagerij: de droge worst. Maar er is iets vreemds aan de hand bij een aantal van die lange Zuid-Europese kiezenmoordenaars. Een witte buitenkant, een kruising tussen een poeder en een korrelige substantie. Wat is het?