1. Nieuws

  Ziggo wijzigt alle radiopakketten

  Kabelbedrijf Ziggo heeft in vrijwel alle regio's de zenderpakketten voor kabelradio iets aangepast of is daar nog mee bezig. Dit heeft onder meer te maken met het verdwijnen van Kink FM. Kabelradio via FM wordt standaard geleverd bij televisie.
  Jan-Hein Visser
  9 november 2011
  comments 0
  Ziggo wijzigt alle radiopakketten
  Kabelbedrijf Ziggo heeft in vrijwel alle regio's de zenderpakketten voor kabelradio iets aangepast of is daar nog mee bezig. Dit heeft onder meer te maken met het verdwijnen van Kink FM. Kabelradio via FM wordt standaard geleverd bij televisie.

  In tegenstelling tot het tv-pakket wordt dit analoge radio-aanbod echter niet afgebouwd. Ziggo geeft landelijk tussen de 35 en 37 FM zenders door met een per regio wisselend zenderaanbod. Alhoewel Ziggo veel zenders ook digitaal doorgeeft wordt dit FM pakket niet net als het analoog tv-aanbod afgebouwd. Dit zou overigens ook amper winst aan bandbreedte opleveren.

  Bovendien zijn vrijwel alle losse radio's maar ook versterker sets uitsluitend van een FM-tuner voorzien. Lang niet alle kabelabonnees gebruiken deze dienst maar via de FM-aansluiting - die zit op standaard wandcontactdozen naast de tv-uitgang- is zo een groot pakket van publieke en commerciële lokale, regionale, nationale en ook buitenlandse stations te ontvangen. De kwaliteit daarvan is (vermits met goede kwaliteit kabels en connectoren aangesloten om interferentie vanuit de ether te voorkomen) over het algemeen van hoge kwaliteit.

  Ziggo heeft na het wegvallen van TMF Radio eerder dit jaar en Kink FM vorige maand, in veel gebieden het FM pakket nu aangevuld met voornamelijk Vlaamse en Britse zenders en soms met het Franstalige FiP. Er waren simpelweg geen nieuwe Nederlandse aanbieders meer beschikbaar om de kanalen op te vullen. In de regio Breda en Omstreken zijn nu daarom BBC Radio 2 en 3 evenals FiP aan het pakket toegevoegd. Op veel plekken in het midden en westen van het land is VRT Radio MNM aan het aanbod toegevoegd. In de regio Leiden-Bollenstreek zijn de signalen van de internationale VRT zenders (die een zeer lage geluidskwaliteit kenden) verdwenen en via dit net worden nu de vijf nationale VRT zenders in full-stereo doorgegeven.  ZiggoKabelradioKink FMMNMBBC

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl