Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo wil met WifiSpot grenzeloze huiskamer via TV-app

    Ziggo maakte onlangs bekend dat in heel het verzorgingsgebied een draadloos wifi-internetnetwerk wordt uitgerold.
    Jarco Kriek
    28 april 2013
    comments 0
    Ziggo wil met WifiSpot grenzeloze huiskamer via TV-app

    Ziggo maakte onlangs bekend dat in heel het verzorgingsgebied een draadloos wifi-internetnetwerk wordt uitgerold. Het kabelbedrijf wil hiermee in de toekomst onder meer live tv-kijken buiten de eigen huiskamer mogelijk maken.

    Het kabelbedrijf wil in de toekomst alle Ziggo-diensten die abonnees in het eigen huis gebruiken in grotere delen van Nederland gaan aanbieden. De eerste stap om dit doel te realiseren is door een voor klanten openbaar wifi-netwerk in haar verzorgingsgebied uit te rollen. In eerste instantie kan men via dit wifi-netwerk via zogenaamde WifiSpots alleen standaard internetdiensten gebruiken.

    Toekomstige diensten

    Het kabelbedrijf zegt speciale diensten voor gebruik via WifiSpots voor te bereiden en later te presenteren. Eén van de mogelijke diensten waaraan gewerkt wordt, is Over The Top (OTT) aanbieden van mobiele telefonie via de Voice over IP (VoIP) technologie. Ook het live kijken naar tv-zenders via de Ziggo TV-app is één van de toekomstige diensten die via de WifiSpot beschikbaar gaat komen. Op dit moment kan men via deze TV-app in en om de eigen huiskamer via tablet en smartphone naar tientallen tv-zenders kijken.

    Uitzendrechten

    Ziggo wil uiteindelijk haar klanten de mogelijkheid geven om op deze manier in heel Nederland naar tv-zenders uit haar zenderaanbod te kunnen laten kijken. Technisch heeft Ziggo hiervoor alles in orde. Het enige probleem zijn de uitzendrechten. In de huidige overeenkomsten is niets over de rechten voor uitzending via internet buiten het eigen huis geregeld. Contentaanbieders houden vast aan de stelling dat het in deze gevallen om een nieuwe vertoning van content gaat en dat hiervoor wederom uitzendrechten betaald moeten worden. Wanneer Ziggo deze rechtenissues heeft geregeld, lijkt het aanbieden van live tv-kijken via de TV-app – in eerste instantie alleen via de WifiSpot – slechts een kwestie van tijd.

    ZiggoWifiSpotWifiSpotswifiinternetdraadloosZiggo TV-apponline tv-kijkenappsmartphonetabletiPhoneiPadiOSAndroiduitzendrechtencontentbeveiligingrechten

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview