Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo wint rechtszaak over EPG

    M7 Group S.A durfde de juridische strijd met het Britse bedrijf Rovi niet aan en kwam net voor de geplande rechtszaak tot een overeenkomst met het bedrijf. Het grotere Ziggo durfde de juridische strijd echter wel aan.
    Jarco Kriek
    21 juli 2011
    comments 0
    Ziggo wint rechtszaak over EPG

    M7 Group S.A durfde de juridische strijd met het Britse bedrijf Rovi niet aan en kwam net voor de geplande rechtszaak tot een overeenkomst met het bedrijf. Het grotere Ziggo durfde de juridische strijd echter wel aan.

    In de strijd die Rovi met enkele Europese televisieaanbieders voert gaat het om enkele patenten die geschonden zouden zijn bij de elektronische programmagids (EPG) bij televisieaanbieders. Bij digitale televisie speelt de EPG een belangrijke rol. Rovi denkt patenten te hebben van enkele belangrijke onderdelen van de EPG en wenst hiervoor voor gebruik een vergoeding van de televisieaanbieders. In Engeland ging Rovi eerder dit jaar al juridisch in hoger beroep onderuit.

    Nu heeft Rovi ook een in Nederland aangespannen rechtszaak tegen Nederlandse grootste televisieaanbieder Ziggo verloren. De rechtbank in Den Haag oordeelde dat Ziggo niet aan patentschending heeft gedaan en veroordeelde Rovi tot het betalen van meer dan €150.000 van door Ziggo gemaakte kosten.

    Rovi is geen onbekende in de Europese televisiebranche. Zo maken grote Europese televisieaanbieders als Canal+, BSkyB, Sky Italia, Sky Deutschland en Unitymedia gebruik van EPG-diensten van het bedrijf.

    ZiggoEPGRoviM7 Group S.A

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview