Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Zwarte Lijst van Radio 6 ook op televisie

    Radio 6 wist in de afgelopen twee jaar met de jaarlijkse hitlijst De Zwarte Lijst veel luisteraars aan zich te binden. Het startsein voor de derde editie is voor het eerst ook op televisie te zien.
    Jarco Kriek
    7 maart 2012
    comments 0
    Zwarte Lijst van Radio 6 ook op televisie

    Radio 6 wist in de afgelopen twee jaar met de jaarlijkse hitlijst ‘De Zwarte Lijst’ veel luisteraars aan zich te binden. Het startsein voor de derde editie is voor het eerst ook op televisie te zien.

    Het tv-programma is zaterdag 17 maart om 23.00 uur op Nederland 3 te zien. Twee uur lang duiken Radio 6-deejays in de zwartste muzieklijst van Nederland, waarbij zij vertellen over hun soulhelden aan de hand van uniek archiefmateriaal.

    Gerard Ekdom

    De presentatie van het tv-programma is in handen van Sylvana Simons. Zij ontvangt gasten die anekdotes vertellen over artiesten die met nummers in de hitlijst genoteerd zijn. Gerard Ekdom vertelt bijvoorbeeld over zijn liefde voor de Isley Brothers en Leo Blokhuis over zijn favoriete Soul Train-opnamen. Aan de hand van reportages nemen Andrew Makkinga en Winfried Baijens de kijkers mee naar artiesten uit de Zwarte Lijst, zoals Sharon Jones, Gregory Porter, Kyteman, Michael Kiwanuka en Ntjam Rosie.


    Soul en Jazz

    De Zwarte Lijst is op Radio 6 van 17 maart 00.00 uur tot en met 23 maart 19.00 uur te beluisteren. Aansluitend wordt op vrijdag 23 maart tussen 19.00 en 01.00 uur de afterparty uitgezonden. Radio 6 is een publieke radiozender waarop men de soul en jazz muziek kan horen. De zender is alleen via internet en bij tv-aanbieders te beluisteren. Voor tablets en smartphones zijn er gratis applicaties te downloaden om naar Radio 6 te kunnen luisteren.

     

    Radio 6De Zwarte LijstNPOpublieke omroepNederland 3Gerard EkdomLeo Blokhuis

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview