1. Nieuws

  ‘Piratenzender’ TEAM FM via DAB+ te beluisteren

  De liefhebbers van Nederlandstalige muziek komen via het digitale radionetwerk DAB+ nog meer aan hun trekken. De ‘piratenzender’ TEAM FM krijgt namelijk vrijwel landelijke DAB+ dekking.
  Jarco Kriek
  5 november 2015
  comments 11
  ‘Piratenzender’ TEAM FM via DAB+ te beluisteren

  De liefhebbers van Nederlandstalige muziek komen via het digitale radionetwerk DAB+ nog meer aan hun trekken. De ‘piratenzender’ TEAM FM krijgt namelijk vrijwel landelijke DAB+ dekking via de frequentiemuxen die door Mobiele TV Nederland (MTVNL) worden geëxploiteerd.


  Via MTVNL zijn op dit moment de radiozenders Groot Nieuws Radio en Radio West te beluisteren. In een persbericht maakt TEAM FM bekend dat het eveneens via de DAB+ frequenties van MTVNL gaat uitzenden. Hierdoor krijgt de zender in grote delen van Nederland bereik in de ether. TEAM FM is nu alleen via internet en regionaal via het Ziggo-kabelnetwerk in Drenthe, Friesland, Groningen, Midden Nederland, Twente en Noordoostpolder te beluisteren. De radiozender verzorgt 24 uur per dag live-uitzendingen waarin regionale dj’s hun eigen streekmuziek aan de luisteraars laten horen. De huidige vrijwel landelijke dekking is mogelijk van tijdelijke aard. Wanneer MTVNL technisch de mogelijkheid heeft om regionale zenders van eigen aanvoersignaal te voorzien, wordt het uitzendgebied van TEAM FM tot noordoost-Nederland beperkt.

  DAB+ walhalla voor Nederlandstalige muziek

  Wie van Nederlandstalige muziek houdt, heeft een grote keuze via DAB+. Naast de landelijke zender 100%NL kan men via regionale frequenties onder meer naar de zenders RADIONL, PUUR NL en Radio Continu luisteren. Sinds 1 november hebben veel regionale radiozenders een grotere landelijke dekking gekregen omdat ze van restcapaciteit op de regionale frequentiemuxen gebruik kunnen maken. Voor ontvangst van DAB+ is een geschikte radio nodig. Deze is al voor minder dan veertig euro te koop.

  DAB+DABAMTEAM FMNPO Radio 5Radio MariabezuinigingdigitaalregionaalradioROOSBroadcast PartnersRadio M UtrechtRTV N-HRadio GelderlandRadio FlevolandRadio RijnmondRadio WestAmor FMFresh FMRadio DecibelRADIONLUjala RadioVahon AMWILD FM HitradioSleutelstad FMGroot Nieuws RadioRadio Paradijs

  Reacties

 1. TV-TIP Bennie Stout

  Bennie Stout
  NPO 3 om 09:05 uur
  1930. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zet Benjamin 'Bennie' Stout de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto, die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie's vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Zappen.blog.nl