1. Nieuws

  ‘Slechts plaats voor één commerciële zender’

  Een boute uitspraak van Mike Verdrengh in het VRT-programma Reyers laat. Volgens Verdrengh is in Vlaanderen in het huidige medialandschap slechts plaats voor één commerciële tv-zender.
  Jarco Kriek
  5 maart 2013
  comments 0
  ‘Slechts plaats voor één commerciële zender’

  Een opvallende uitspraak van Mike Verdrengh in het VRT-programma Reyers laat. Volgens Verdrengh is in Vlaanderen in het huidige medialandschap slechts plaats voor één commerciële tv-zender.

  Acteur Mike Verdrengh is één van de oprichters van de Vlaamse commerciële omroep VTM. Zijn mening over het huidige Vlaamse medialandschap is duidelijk. Er zijn teveel commerciële zenders in Vlaanderen. Samenwerking tussen de nu aanwezige commerciële tv-zenders is in zijn ogen de enige manier om te overleven.

  Bescheiden reclamebudget

  In Vlaanderen is een bescheiden reclamebudget beschikbaar. Nu steeds meer commerciële omroepen uit deze commerciële reclamevijver gaan vissen, wordt het voor alle commerciële omroepen in Vlaanderen moeilijker om het hoofd boven water te houden. Want ondanks dat er meer commerciële omroepen in Vlaanderen zijn, stijgt het beschikbare reclamebudget niet. Met de huidige economische omstandigheden is de kans groot dat het reclamebudget juist onder druk komt te staan.

  Kwaliteit programma’s in gevaar

  Door de verdeling van het in Vlaanderen beschikbare reclamebudget over meerdere commerciële tv-zenders komt volgens Mike Verdrengh de kwaliteit van de tv-programma’s in gevaar. Dit komt omdat de kosten voor te maken tv-programma’s door de commerciële zenders naar beneden zijn bijgesteld.

  VlaanderenBelgiëcommerciële televisietvVTM2BEVMMaVierVijfSBS BelgiumTelenetBelgacomTV VlaanderenSnowreclame

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl