1. Nieuws

  ‘Slechts plaats voor één commerciële zender’

  Een boute uitspraak van Mike Verdrengh in het VRT-programma Reyers laat. Volgens Verdrengh is in Vlaanderen in het huidige medialandschap slechts plaats voor één commerciële tv-zender.
  Jarco Kriek
  5 maart 2013
  comments 0
  ‘Slechts plaats voor één commerciële zender’

  Een opvallende uitspraak van Mike Verdrengh in het VRT-programma Reyers laat. Volgens Verdrengh is in Vlaanderen in het huidige medialandschap slechts plaats voor één commerciële tv-zender.

  Acteur Mike Verdrengh is één van de oprichters van de Vlaamse commerciële omroep VTM. Zijn mening over het huidige Vlaamse medialandschap is duidelijk. Er zijn teveel commerciële zenders in Vlaanderen. Samenwerking tussen de nu aanwezige commerciële tv-zenders is in zijn ogen de enige manier om te overleven.

  Bescheiden reclamebudget

  In Vlaanderen is een bescheiden reclamebudget beschikbaar. Nu steeds meer commerciële omroepen uit deze commerciële reclamevijver gaan vissen, wordt het voor alle commerciële omroepen in Vlaanderen moeilijker om het hoofd boven water te houden. Want ondanks dat er meer commerciële omroepen in Vlaanderen zijn, stijgt het beschikbare reclamebudget niet. Met de huidige economische omstandigheden is de kans groot dat het reclamebudget juist onder druk komt te staan.

  Kwaliteit programma’s in gevaar

  Door de verdeling van het in Vlaanderen beschikbare reclamebudget over meerdere commerciële tv-zenders komt volgens Mike Verdrengh de kwaliteit van de tv-programma’s in gevaar. Dit komt omdat de kosten voor te maken tv-programma’s door de commerciële zenders naar beneden zijn bijgesteld.

  VlaanderenBelgiëcommerciële televisietvVTM2BEVMMaVierVijfSBS BelgiumTelenetBelgacomTV VlaanderenSnowreclame

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl