1. Nieuws

  “Eredivisie Live niet in financieel zwaar weer”

  Voetbalzender Eredivisie Live weerspreekt geluiden dat men in financieel zwaar weer terecht zou zijn gekomen. Men overweegt wel een herfinanciering van het voetbalkanaal maar dat heeft te maken met de toekomstambities van de tv-zender.
  Jarco Kriek
  14 december 2010
  comments 0
  “Eredivisie Live niet in financieel zwaar weer”

  Berichten over de sombere financiële situatie van het voetbalkanaal Eredivisie Live zijn niet waar. Het voetbalkanaal, dat eigendom van de Eredivisie CV – Endemol en de KNVB is, zegt wel bezig te zijn met een herfinanciering, en dus een zoektocht naar geld, voor de tv-zender.

  Gisterenavond meldde het tv-programma Voetbal International dat het financieel niet goed gaat met Eredivisie Live. Men zou beroep hebben gedaan op de geldpot van het CFK. Deze beheert de pensioenen van betaald voetbalspelers. Volgens Voetbal International wilde men het CFK, door een geldinjectie van 30 miljoen euro, laten participeren in het voetbalkanaal. Het CFK heeft Eredivisie Live laten weten niet hierin geïnteresseerd te zijn. Volgens de internetsite van Voetbal International heeft Eredivisie Live in de afgelopen twee jaar 30 miljoen euro geleend om de voetbalclubs van televisiegelden te kunnen voorzien. Dit gebeurde volgens het voetbaltijdschrift tegen stevige rentetarieven. Omdat de gesloten contracten met bankiers aflopen zou de kans groot zijn dat de inkomsten uit televisiegelden volgend jaar met 25 procent kunnen dalen.

  Eredivisie Live zegt dat men inderdaad bezig is met het bekijken van de mogelijkheden van herfinanciering. “Maar Eredivisie Live zit niet in financieel zwaar weer” zegt Eredivisie Live woordvoerder Maarten van Rooijen tegenover Totaal TV. Bij Eredivisie Live vindt men het jammer dat mensen zich veroorloven zonder meer van alles te roepen. Van Rooijen: “Ons is hier in ieder geval helemaal niets over gevraagd, hetgeen toch raar is.” Die verder de noodzaak van herfinanciering van het voetbalkanaal probeert uit te leggen: “Niet omdat het slecht gaat, sterker nog: het tegendeel is waar. We doen dat om verder te kunnen groeien en om meer financiële armslag te creëren om onze groeiambities vorm te kunnen geven.” Van Rooijen wilde op verdere vragen niet inhoudelijk ingaan.

  Het is al enige tijd onrust rond de financiële positie van Eredivisie Live. Het voetbalkanaal heeft een ambitieus businessplan waarin binnen enkele jaren een groei naar meer dan 750.000 abonnees voorzien is. Alleen als men dit aantal abonnees haalt kan men op korte termijn het aanloopverlies van de tv-zender aan banken terugbetalen. In de mediabranche zijn al vanaf de presentatie van het businessplan van Eredivisie Live geluiden te horen dat een abonneeaantal van 750.000 voor een premium-voetbalzender onhaalbaar is. Er zijn ook langer geruchten dat Eredivisie Live en de andere sport-betaalzender Sport1 achter de schermen zouden praten over een samenwerking. Begin dit jaar werd dit gerucht al door Eredivisie Live ontkracht. Verleden week liet Wil Moerer, general manager van Sport1, tegenover Totaal TV weten dat sinds zijn aantreden, afgelopen zomer, er niet één gesprek met Eredivisie Live over dit onderwerp is geweest.

   

  Eredivisie LiveKNVBEndemolSport1Voetbal International

  Reacties

 1. TV-TIP Het vonnis

  Het vonnis
  NPO 3 om 22:00 uur
  Na een feestelijke avond bij zijn baas thuis, rijdt Luc Segers (Koen de Bouw) met zijn gezin naar huis. Wanneer ze onderweg stoppen om te tanken en een brood te halen bij een 24/7 automaat, slaat het noodlot toe. Wanneer Luc bijkomt uit een coma ligt hij in het ziekenhuis en blijkt hij zowel zijn vrouw als zijn dochter te zijn verloren. Verantwoordelijk voor het familiedrama is junkie Kenny de Groot, die door Luc wordt herkend op foto’s. De openbaar aanklager verzekert hem dat het recht zal zegevieren, maar niets blijkt minder waar… Kenny de Groot komt vrij vanwege een simpele procedurefout, ontdekt door zijn advocaat (Veerle Baetens). Verscheurt door verdriet en onmacht, neemt Luc het recht in eigen hand. Nu staat hij in de beklaagdenbank en zal hij zich moeten meten met de rechtstaat die hem in de steek heeft gelaten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Hotel Rwanda

  Hotel Rwanda
  RTL 8 morgen om 00:45 uur
  Het waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed en kracht had zijn leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te redden. Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is hotelmanager van het luxe Hotel des Milles Collines in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu?s en Tutsi?s begin jaren ?90 biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Paul vecht ook voor zijn eigen leven en dat van zijn (Tutsi)vrouw en kinderen.

  Zappen.blog.nl