1. Nieuws

  “Gefuseerde publiek omroepen moeten thematiseren”

  Binnen twee weken moeten publiek omroepen aan minister Marja van Bijsterveldt bekend maken welke fusies er plaats gaan vinden. Doet men dit niet dat gaat zij daar zelf beslissingen over nemen.
  Jarco Kriek
  30 oktober 2011
  comments 0
  “Gefuseerde publiek omroepen moeten thematiseren”

  Binnen twee weken moeten publiek omroepen aan minister Marja van Bijsterveldt bekend maken welke fusies er plaats gaan vinden. Doet men dit niet dat gaat zij daar zelf beslissingen over nemen.

  De kans is echter zeer groot dat de publieke omroep zelf binnen de gestelde termijn met eigen vastomlijnde voorstellen over fusies gaat komen. Maar er hangt daarna nog een heet hangijzer boven de publieke omroepen. De Raad voor Cultuur heeft minister Van Bijsterveldt namelijk geadviseerd dat de nieuwe publieke omroepcombinaties zich meer moeten gaan specialiseren op bepaalde thema’s. Dit meldt Spreekbuis.nl dat speciaal voor omroepmedewerkers in het leven is geroepen.

  De Raad van Cultuur ziet de voorgenomen omroepfusies als meest in het oog springende verandering in het publieke bestel voor de komende jaren. Het wil deze ingrijpende verandering direct aanpakken voor specialisatie van de nieuwe fusie-omroepen. Men denkt hierbij onder meer aan de thema’s kunst en cultuur, natuur en milieu, mens en gezondheid, levensbeschouwing, en nieuws en achtergronden.

  De fusies van publieke omroepen heeft vooral te maken met de door het kabinet opgelegde bezuinigingen bij de publieke omroep. De Raad van Cultuur wijst de minister erop dat het grootste gedeelte van deze bezuinigingen wordt gegenereerd door in de programmering in te grijpen. Omroepen willen succesvolle programma’s en series meer herhalen of meer buitenlandse series aankopen. De Raad van Cultuur begrijpt deze nieuwe strategie van publieke omroepen wel maar wijst de minister er ook op dat dit geen gevolgen voor kwetsbare genres als drama en kinderprogramma’s mag hebben. Daarnaast De Raad voor Cultuur signaleert verder dat fusies ertoe kunnen leiden dat bepaalde groepen - zoals allochtonen, oudere kinderen en jong volwassenen - niet meer worden bereikt.

  Publieke omroepNPOfusieRaad van CultuurMarja van Bijsterveldt

  Reacties

 1. TV-TIP It Happened One Night

  It Happened One Night
  Een om 15:30 uur
  Komedie van Frank Capra, gebaseerd op een verhaal van Samuel Hopkins Adams. De verwende Ellie Andrews loopt weg van haar rijke vader, omdat die niet wil dat zijn dochter met een playboy trouwt. In de bus op weg naar New York, leert ze Peter Warner, een werkloze journalist, kennen. Het duo kan het eerst niet zo best met elkaar vinden, maar wanneer de bus pech heeft besluiten ze toch samen te gaan liften. Warner ziet wel een verhaal in hun ongelukkig avontuur, maar de zaken worden ingewikkeld als de weggelopen erfgename en de vrijpostige journalist verliefd worden op elkaar...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP FC Barcelona - Real Madrid

  FC Barcelona - Real Madrid
  Ziggo Sport Select om 16:15 uur
  Verslag van de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid, gespeeld in de Primera Division.

  Zappen.blog.nl