1. Nieuws

  “Pas over 10 jaar echt brilloos 3D kijken”

  Het duurt nog vele jaren voordat de eerste grotere brilloze 3D-televisie in de huiskamer geplaatst kan worden. Na Panasonic is nu ook Samsung deze mening toegedaan.
  Jarco Kriek
  15 oktober 2010
  comments 0
  “Pas over 10 jaar echt brilloos 3D kijken”

  Na Panasonic heeft ook Samsung zich uitgelaten over de termijn waarin we naar brilloze 3D-TV kunnen kijken. Hoewel de eerste kleinere brilloze 3D-televisie dit najaar in Japan op de markt komen moet men nog vele jaren wachten op een brilloze 3D-televisie met hetzelfde formaat als de huidige bebrilde 3D-televisie.

  Al eerder gaf Panasonic aan dat het wellicht nog 10 jaar gaat duren voordat de brilloze 3D-technologie op punt om hetzelfde kwaliteit 3D-beeld te geven dan de huidige bebrilde 3D-televisies. Daar sluit Samsung zich nu bij aan. Volgens de elektronicafabrikant is er op dit moment zeker een vraag naar brilloze 3D-televisies alleen moeten er nog een aantal technische hobbels genomen worden om dit soort 3D-televisies voor de consumentenmarkt te lanceren. Dat dit geen makkelijke technische hobbels zijn blijkt uit de tijdspanne die Samsung nodig denkt te hebben om deze op te lossen. Namelijk 5 tot 10 jaar. Het probleem bij grotere beelddiagonalen is om het beeld voldoende scherp te krijgen. Dat is nu wel mogelijk bij kleinere beelddiagonalen, zoals mobiele telefoons en handheld spelcomputers, maar nog niet bij grotere beeldschermen. Toshiba lanceert dit najaar een brilloze 3D-televisie met een beelddiagonaal van 20 inch (55 centimeter). Dat is met de huidige stand van zaken wat betreft de brilloze 3D-technologie het maximum.  3D3D-TVPanasonicSamsungbrilloos 3DToshiba

  Reacties

 1. TV-TIP Alleen op de wereld

  Alleen op de wereld
  NPO 3 om 18:00 uur
  Remi is een vondeling, maar verder is hij een gewone jongen die wordt opgevoed door Betty. Als hij elf jaar is komt zijn pleegvader Jerome eindelijk thuis. Maar is Jerome wel zo blij met Remi?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van de UEFA Champions League: PSV - FC Rostov.

  Zappen.blog.nl