1. Nieuws

  “Pas over 10 jaar echt brilloos 3D kijken”

  Het duurt nog vele jaren voordat de eerste grotere brilloze 3D-televisie in de huiskamer geplaatst kan worden. Na Panasonic is nu ook Samsung deze mening toegedaan.
  Jarco Kriek
  15 oktober 2010
  comments 0
  “Pas over 10 jaar echt brilloos 3D kijken”

  Na Panasonic heeft ook Samsung zich uitgelaten over de termijn waarin we naar brilloze 3D-TV kunnen kijken. Hoewel de eerste kleinere brilloze 3D-televisie dit najaar in Japan op de markt komen moet men nog vele jaren wachten op een brilloze 3D-televisie met hetzelfde formaat als de huidige bebrilde 3D-televisie.

  Al eerder gaf Panasonic aan dat het wellicht nog 10 jaar gaat duren voordat de brilloze 3D-technologie op punt om hetzelfde kwaliteit 3D-beeld te geven dan de huidige bebrilde 3D-televisies. Daar sluit Samsung zich nu bij aan. Volgens de elektronicafabrikant is er op dit moment zeker een vraag naar brilloze 3D-televisies alleen moeten er nog een aantal technische hobbels genomen worden om dit soort 3D-televisies voor de consumentenmarkt te lanceren. Dat dit geen makkelijke technische hobbels zijn blijkt uit de tijdspanne die Samsung nodig denkt te hebben om deze op te lossen. Namelijk 5 tot 10 jaar. Het probleem bij grotere beelddiagonalen is om het beeld voldoende scherp te krijgen. Dat is nu wel mogelijk bij kleinere beelddiagonalen, zoals mobiele telefoons en handheld spelcomputers, maar nog niet bij grotere beeldschermen. Toshiba lanceert dit najaar een brilloze 3D-televisie met een beelddiagonaal van 20 inch (55 centimeter). Dat is met de huidige stand van zaken wat betreft de brilloze 3D-technologie het maximum.  3D3D-TVPanasonicSamsungbrilloos 3DToshiba

  Reacties

 1. TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Chantal blijft slapen

  Chantal blijft slapen
  RTL 4 om 20:29 uur
  Chantal gaat langs bij Martijn Krabbé. Chantal ziet hem onder meer aan het werk bij de opnames van 'The Voice of Holland'. Ook logeert Chantal bij Ferry Doedens, die niet vies is van een risicovol avontuurtje.

  Zappen.blog.nl