1. Nieuws

  “Uitrol 3D in Nederland mislukt”

  Kenners zijn het erover oneens. Wel is duidelijk dat steeds meer mensen driedimensionale televisie – ook wel 3D-TV genoemd – als mislukking bestempelen. Alleen in de bioscoop lijkt 3D een succes te zijn.
  Jarco Kriek
  28 december 2011
  comments 0
  “Uitrol 3D in Nederland mislukt”

  Kenners zijn het erover oneens. Wel is duidelijk dat steeds meer mensen driedimensionale televisie – ook wel 3D-TV genoemd – als mislukking bestempelen. Waar men in de bioscoop nog wel een de 3D-bril wil opzetten is dat in de huiskamer minder het geval.

  Roeland Stekelenburg is één van de kenners die 3D-TV als mislukt beschouwen. Roeland Stekelenburg werd in Nederland op het gebied van nieuwe media vooral bekend in zijn functie van Hoofd Nieuwe Media bij de NOS. In 2010 verruilde hij deze publieke functie voor een commerciële en is nu Creatief Directeur van CMI Holding BV.

  Een jaar geleden bestempelde Roeland Stekelenburg 3D nog als één van de belangrijkste nieuwe trends voor 2011. Een jaar later is Stekelenburg heel stellig over het mislukken van 3D. "We verwachten er allemaal heel veel van maar is helemaal niks geworden. Er is niks op tv in 3D, niemand wil die brillen opzetten, per merk televisie een andere bril. Dus dat is eigenlijk niks geworden” aldus Roeland Stekelenburg vanmorgen in het Radio 1 Journaal.

  3D was in de ogen van Roeland Stekelenburg echter niet de grootste mislukking van 2011. Dat zijn in zijn ogen de verschillende tablets die er in 2011 op de markt zijn gekomen. Merken als HP, Blackberry en Motorola brachten eigen tablets op de markt. Stekelenburg hierover: "Totaal mislukt en konden niet concurreren met de iPad.”

  3D3D-TVmislukkingflopRoeland StekelenburgRadio 1Radio 1 Journaal

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  om 20:30 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl