1. Nieuws

  “We gaan voor de hoofdprijs, we gaan voor de Elfstedentocht”

  De Vereniging Friesche Elfsteden heeft zojuist tijdens een persconferentie in Leeuwaarden bekendgemaakt dat er mogelijk na dit weekend voor het eerst in 15 jaar weer een Elfstedentocht georganiseerd wordt.
  Jarco Kriek
  6 februari 2012
  comments 0
  “We gaan voor de hoofdprijs, we gaan voor de Elfstedentocht”

  De Vereniging Friesche Elfsteden heeft zojuist tijdens een persconferentie in Leeuwaarden bekendgemaakt dat er mogelijk na dit weekend voor het eerst in 15 jaar weer een Elfstedentocht georganiseerd wordt.

  Op de persconferentie werd duidelijk gemaakt waar de zwakke plekken op de route van de Elfstedentocht liggen. Dat is hoofdzakelijk in zuidoost Friesland het geval. Daarbij speelt het Slotermeer een belangrijke rol. Volgens het rayonhoofd Sloten kan nog niet over dit meer geschaatst worden. Het rayonhoofd van Balk is zelfs door het ijs gezakt. Op het Slotermeer wordt nu per meter bekeken hoe dik het ijs is. "Op het Slotermeer kan er op één punt een ijsdikte van 10 centimeter zijn, maar één meter verder kan dit nog slechts 2 centimeter zijn. De zwakste schakel bepaalt de kracht van de keten” aldus ijsmeester Jan Oostenbrug van de Vereniging Friesche Elfsteden.

  De eerstvolgende bijeenkomst van alle rayonhoofden staat voor woensdagavond in de agenda. Dan komt men om 19.00 uur in Leeuwarden weer met elkaar. Aansluitend is er een persconferentie met daarin de actuele stand van zaken over de Elfstedentocht. De kans dat er nog deze week een Elfstedentocht wordt georganiseerd, is klein. De Vereniging Friesche Elfsteden gaat in de komende dagen de Nederlander via alle soorten media over de stand van zaken aangaande de Elfstedentocht informeren. Daarbij gaat men ook gebruik maken van sociale media als twitter.

  De komende dagen worden zeer belangrijk voor een mogelijke Elfstedentocht. Het ijs in het noorden van Friesland is goed. In het zuiden van Friesland is het nog slecht tot zeer slecht. Het gaat dan vooral over de ijskwaliteit tussen kilometer 44 en 75 in de route van Elfstedentocht. IJsmeester Jan Oostenbrug noemde morgennacht van cruciaal belang. Dan is het volle maan. Blijft de wind uit het oosten komen dan stijgt de kans op een Elfstedentocht.

  ElfstedentochtrayonhoofdenVereniging Friesche ElfstedenschaatsenNOSklunenweerkoudegolfGerrit HiemstrahorrorwinterwintervorsttwittermediamediacircusSlotermeer

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP CSI: Cyber

  CSI: Cyber
  RTL 5 om 20:30 uur
  Het team onderzoekt de dood van een hardloopster. Daarvoor gebruiken de rechercheurs de smartwatch die zij droeg tijdens het fatale trainingsrondje. Ze stuiten op een illegale handel in organen.

  Zappen.blog.nl