1. Nieuws

  “We gaan voor de hoofdprijs, we gaan voor de Elfstedentocht”

  De Vereniging Friesche Elfsteden heeft zojuist tijdens een persconferentie in Leeuwaarden bekendgemaakt dat er mogelijk na dit weekend voor het eerst in 15 jaar weer een Elfstedentocht georganiseerd wordt.
  Jarco Kriek
  6 februari 2012
  comments 0
  “We gaan voor de hoofdprijs, we gaan voor de Elfstedentocht”

  De Vereniging Friesche Elfsteden heeft zojuist tijdens een persconferentie in Leeuwaarden bekendgemaakt dat er mogelijk na dit weekend voor het eerst in 15 jaar weer een Elfstedentocht georganiseerd wordt.

  Op de persconferentie werd duidelijk gemaakt waar de zwakke plekken op de route van de Elfstedentocht liggen. Dat is hoofdzakelijk in zuidoost Friesland het geval. Daarbij speelt het Slotermeer een belangrijke rol. Volgens het rayonhoofd Sloten kan nog niet over dit meer geschaatst worden. Het rayonhoofd van Balk is zelfs door het ijs gezakt. Op het Slotermeer wordt nu per meter bekeken hoe dik het ijs is. "Op het Slotermeer kan er op één punt een ijsdikte van 10 centimeter zijn, maar één meter verder kan dit nog slechts 2 centimeter zijn. De zwakste schakel bepaalt de kracht van de keten” aldus ijsmeester Jan Oostenbrug van de Vereniging Friesche Elfsteden.

  De eerstvolgende bijeenkomst van alle rayonhoofden staat voor woensdagavond in de agenda. Dan komt men om 19.00 uur in Leeuwarden weer met elkaar. Aansluitend is er een persconferentie met daarin de actuele stand van zaken over de Elfstedentocht. De kans dat er nog deze week een Elfstedentocht wordt georganiseerd, is klein. De Vereniging Friesche Elfsteden gaat in de komende dagen de Nederlander via alle soorten media over de stand van zaken aangaande de Elfstedentocht informeren. Daarbij gaat men ook gebruik maken van sociale media als twitter.

  De komende dagen worden zeer belangrijk voor een mogelijke Elfstedentocht. Het ijs in het noorden van Friesland is goed. In het zuiden van Friesland is het nog slecht tot zeer slecht. Het gaat dan vooral over de ijskwaliteit tussen kilometer 44 en 75 in de route van Elfstedentocht. IJsmeester Jan Oostenbrug noemde morgennacht van cruciaal belang. Dan is het volle maan. Blijft de wind uit het oosten komen dan stijgt de kans op een Elfstedentocht.

  ElfstedentochtrayonhoofdenVereniging Friesche ElfstedenschaatsenNOSklunenweerkoudegolfGerrit HiemstrahorrorwinterwintervorsttwittermediamediacircusSlotermeer

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl